Flag

Cornulețe cu mere

despre 20 bucăți
Ușoară
60
Clasice
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
375 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
1ou
50 gunt moale
200 mllapte
150 gunt
Pentru umplutură
600 gmere
75 gStafide aurii Dr. Oetker
despre 2 lingurizahăr
1 vârf de cuțitscorțișoară
Pentru decorare
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
100 gdulceață de caise

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se amestecă cu într-un vas de mixare făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor, până la cele 150 g de unt , apoi se amestecă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, până ce se obține un aluat omogen, care se lasă 5 minute la temperatura camerei.

2

Aluat: Se taie cele 150 g de unt (rece) în felii subțiri. Pe un blat tapetat cu puțină făină, se întinde aluatul cu sucitorul, într-o foaie de formă dreptunghiulară (40 x 25 cm), din care jumătate se acoperă cu feliile de unt, lăsând la margini o porțiune de cca. 1 cm liberă. Deasupra, se așază cealaltă foaie de aluat și se apasă ușor cu sucitorul. Aluatul se întinde din nou într-o foaie de 40 x 25 cm, apoi dinspre marginile mai scurte, se îndoaie spre interior, fără a se suprapune capetele, apoi se mai îndoaie o dată, ca și cum ai închide o carte, astfel încât să se obțină 4 straturi suprapuse. Se acoperă și se ține la frigider 15 minute. Aluatul se așază pe cant, pe latura lungă, pe un blat și se întinde din nou într-o foaie de 40 x 25 cm, care se îndoaie încă o dată. Se acoperă și se mai păstrează încă 15 minute la frigider. Se repetă pentru a treia oară această operație. Între timp, se tapetează tava cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul.

3

Umplutura: Merele se curăță de coajă, se taie în bucățele și se amestecă cu stafide și cu zahărul cu scorțișoară. Aluatul se întinde până ce se obține o foaie de 50 x 40 cm, apoi din aceasta se taie pătrate de cca. 10 x 10 cm. În mijlocul fiecărui pătrat, se pune câte o lingură de umplutură, apoi aceasta se acoperă răsucind două colțuri opuse.

4

Cornulețele: Se așază în tava de copt și se presară cu zahăr și scorțișoară. Apoi se introduc în cuptor pe grătarul din mijloc și se coc.

Durată de coacere: despre 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

5

Decor: Dulceața se strecoară printr-o sită într-un vas, apoi sub amestecare continuă, se dă în fiert. Cornulețele fierbinți se ung cu dulceață și în funcție de preferință se presară zahăr pudră aromatizat.