Flag

Cornulețe vegane

80 bucăți
Ușoară
60
Varianta vegană a clasicelor cornulețe
Descoperiți cornulețele vegane cu o reţetă ce nu compromite nici textura fragedă, nici gustul delicios specifice binecunoscutului desert tradiţional. Sunt ideale pentru a începe ziua cu o gustare rapidă şi săţioasă. Vă invităm să experimentați plăcerea de a pregăti și savura aceste cornulețe vega...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă aluatul se lipește, se învelește în folie de prospețime și se lasă cca 30 de minute la rece
 În cutii bine închise fursecurile pot fi păstrate până la 3 săptămâni
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pregătirea
Tavă de copt (30 x 40 cm)
Hârtie de copt

Ingrediente

Aluatul pentru cornulețe vegane
200 gfăină
1 vârf de cuțitPraf de copt Dr. Oetker
100 gzahăr fin, din trestie de zahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
100 gmargarină vegană
100 gmigdale feliate
1Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
Pentru presărare
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor si se amestecă laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat. La final aluatul se frământă pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină până ce se obține un aluat omogen.

3

Din aluat se formează rulouri de grosimea unui creion care se taie apoi în bucăți de 4-5 cm lungime. Marginile fiecărei bucăți se subțiază puțin prin rulare apoi le să dau forma unui cornuleț.  Acestea se așază în tava de copt. Tava se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

4

Decorare cornulețe vegane

Zahărul cu zahărul vanilinat se amestecă și se cerne pe un vas de desert plat. Fursecurile fierbinți, imediat după coacere se tăvălesc prin zahăr. Apoi se lasă să se răcească.

  • Dacă aluatul se lipește, se învelește în folie de prospețime și se lasă cca 30 de minute la rece
     În cutii bine închise fursecurile pot fi păstrate până la 3 săptămâni