Flag

Foietaj cu mere

20 bucăți
Medie
60
Chifle dulci din foietaj cu aluat dospit, cu mere și stafide
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Va rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Chiflele sunt mult mai bune dacă sunt servite imediat după coacere (proaspete).
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Foietajul din aluat dospit
Hârtie de copt
Mixer

Ingrediente

Foietajul din aluat dospit
375 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțitsare
1ou mărime M
50 gunt moale
200 mllapte rece (de la frigider)
150 gunt de la frigider
Umplutura
600 gmere
75 gStafide aurii Dr. Oetker
2 plicuriZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
Pentru ungere și presărare
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
100 ggem de caise

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Foietajul din aluat dospit

Se amestecă cu grijă făina și drojdia într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, cu excepția celor 150 g unt și cu mixerul (cu spiralele de frământat ) se amestecă  la început la viteză mică apoi la viteză maximă, circa 5 minute, până la obținerea unui aluat omogen, neted. Se lasă aluatul să se odihnească 5 minute la temperatura camerei.

2
Picture - Aluat foietaj mere

Bucata de 150 g de unt rece se taie în felii subțiri. Pe o suprafață ușor tapetată cu făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu laturile de 40 x 25 cm. Jumătate din suprafața foii de aluat (20 x 25 cm) se acoperă cu feliile de unt, lăsând un spațiu liber de cca 1 cm la margini. Se acoperă feliile de unt cu cealaltă jumătate de aluat și se apasă ușor cu un sucitor. Se întinde apoi aluatul din nou într-o foaie dreptunghiulară de 40 x 25 cm. Aceasta se împăturește dinspre laturile mici spre mijloc așa cum se arată în imaginea de mai jos.

3

Se mai împăturește o dată ca și cum ai închide o carte și astfel se obțin 4 straturi suprapuse de aluat. Aluatul acoperit se lasă 15 minute în frigider.

4

Pachetul de aluat se așază pe cantul  laturii lungi pe suprafața de lucru tapetată ușor cu făină  și se întinde așa cum s-a arătat mai sus încă o dată. Pachetul de aluat acoperit se lasă alte 15 minute la frigider. Operația se mai repetă o dată și pachetul de aluat, acoperit, se lasă iar 15 minute în frigider. Între timp se tapetează tava de copt cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

5

Umplutura

Merele se curăță de coajă, se taie în cubulețe mici și se amestecă cu stafidele și cu zahărul cu scorțișoară.
Pe o suprafață ușor tapetată cu făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară de 50 x 40 cm care se taie apoi în pătrate de 10 x 10 cm. Se pune câte o lingură de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Apoi se împăturesc peste umplutură două colțuri opuse ale fiecărui pătrat, formând astfel chifle. Acestea se așază în tava de copt, se presară cu zahăr cu scorțișoară apoi se coc pentru 15 minute.

6

Ungerea cu gem de caise

Chiflele coapte se scot cu tot cu hârtia de copt pe un grătar de bucătărie. Gemul de caise se strecoară printr-o sită într-o oală mică și amestecând continuu se dă în fiert. Cu gemul încă fierbinte se ung chiflele.

  • Va rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
    Chiflele sunt mult mai bune dacă sunt servite imediat după coacere (proaspete).