Flag

Înghețată de caramel cu brioșe

4 porții
Ușoară
20
Înghețata caramel cu brioșe pufoase, o creație tentantă pentru toate gusturile
În această reţetă de înghețată caramel, gustul bogat și catifelat al caramelului se îmbină armonios cu textura ușoară și pufoasă a brioșelor, oferind o combinație interesantă de arome și senzații.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Aluatul de brioșă poate fi înlocuit cu cel de negresă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru rețeta de înghețată caramel
75 gbomboane cu iaurt și caramel (circa 6 bucăți)
Mix Muffins ciocolată Dr. Oetker
250 mllapte rece
1 plicPraf de înghețată cu gust de ciocolată Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Mix Muffins ciocolată  Dr. Oetker
1

Pregătirea

Bomboanele cu iaurt și caramel se toacă fin. Brioșele se desprind din formă. Se decupează 4 inimi (diametru de circa 7 cm) apoi restul se fărâmițează mărunt. Inimioarele decupate se păstrează până la servire într-un recipient închis la rece.

2

Prepararea înghețatei caramel

Laptele rece se toarnă într-un vas de mixare. Se adaugă praful de înghețată și se amestecă scurt, cu un mixer cu paletele de batere, la viteză mică. Apoi se bate 3 minute la viteza cea mai mare. Se încorporează firmiturile de brioșă și bomboanele tocate. Crema se transferă într-un recipient de congelare, se acoperă și se păstrează în congelator, cel puțin 4 ore la -18C.

3

Decorarea cu brioșe

Înghețata se lasă înainte de servire cel puțin 10 minute la temperatura camerei. Se așează câte o inimioară de brioșă pe o farfurie de desert și alături se pune câte o porție de înghețată.

  • Aluatul de brioșă poate fi înlocuit cu cel de negresă.