Flag

Înghețată de casă, cu vanilie

4 porții
Ușoară
20
Înghețata de vanilie, un desert răcoritor preparat în bucătăria ta
Înghețata de casă cu vanilie este un desert ce combină textura catifelată a înghețatei clasice cu aromele bogate și complexe ale vaniliei Bourbon. Această reţetă aduce o notă sofisticată și autentică, oferind o experiență cu adevărat deosebită.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Când amestecați înghețata, baia de apă nu trebuie să fiarbă, deoarece acest lucru ar duce la coagularea gălbenușului de ou.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru 4 porții de înghețată de casă cu vanilie
250 mllapte (3,8% grăsime)
250 gsmântână lichdă (30% grăsime)
2 linguriFinesse Vanilie Bourbon - vanilia Bourbon
6gălbenușuri de ou (mărimea M)
80 gzahăr
1 prafsare

Afișare produse

Picture - Finesse Vanilie Bourbon - vanilia Bourbon
1

Pregătirea

Adăugați laptele, smântâna și pasta de vanilie la fiert într-o oală. Scoateți vasul de pe aragaz și lăsați-l deoparte să se răcească puțin.

2

Prepararea înghețatei de casă

Între timp, folosiți un tel pentru a bate gălbenușurile, zahărul și sarea într-un bol până devin cremoase. Adăugați amestecul de lapte și amestecați peste o baie de apă fierbinte până devine cremos. Apoi lăsați deoparte să se răcească.

3

Congelarea înghețatei cu vanilie

Turnați într-un recipient și congelați. După cca. o oră și jumătate, amestecați energic înghețata cu vanilie, folosind un tel și apoi lăsați la congelat încă o oră și jumătate.

  • Când amestecați înghețata, baia de apă nu trebuie să fiarbă, deoarece acest lucru ar duce la coagularea gălbenușului de ou.