Flag

Plăcintă cu unt și alune caramelizate

despre 24 căni
Medie
40
Un desert crocant și delicios, perfect pentru întreaga familie!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru glazură, în locul zahărului, puteți folosi zahărul aromatizat de la Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 gcartofi
1 prafsare
200 mllapte
50 gunt
500 gfăină
1 cubDrojdie proaspătă Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou
Pentru stratul de acoperire
150 gamestec crocant de nuci
125 gzahăr
Pentru glazurare
25 gzahăr
50 gunt

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Mod de preparare: Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se lasă la răcit. Se încălzește laptele, se adaugă untul și se topește în lapte.

2

Aluat: Se toarnă făina și drojdia într-un vas de mixat. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi timp de cca. 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit, până ce își mărește vizibil volumul. Se unge tava și se preîncălzește cuptorul.

3

Nucile caramelizate: Se mărunțesc nucile. Se topește zahărul într-o tigaie și se caramelizează, apoi se încorporează nucile. Caramelul se lasă la răcit pe hârtie de copt, iar apoi se mărunțește.

4

Aluatul se mai frământă încă o dată pentru scurt timp pe o suprafață tapetată în prealabil cu făina, apoi se încorporează caramelul. Se întinde aluatul în forma de copt, iar cu ajutorul cozii unei linguri de lemn se formează mici adâncituri în aluat. Se presară zahărul peste aluat, iar în adâncituri se distribuie untul. Se lasă aluatul încă o dată la dospit, până ce își mărește vizibil volumul. Se introduce tava la cuptor.

Durată de coacere: despre 18 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

  • Pentru glazură, în locul zahărului, puteți folosi zahărul aromatizat de la Dr. Oetker.