Flag

Tartă vegană cu mandarine

12 porții
Medie
40
Tartă vegană cu mandarine - o prăjitură cremoasă şi delicioasă
Bucurați-vă de o explozie de arome proaspete și dulci cu tarta vegană cu mandarine. Acest desert reprezintă o opțiune perfectă pentru cei care adoptă un stil de viață vegan sau doresc să exploreze deliciile deserturilor fără ingrediente de origine animală. Fiecare felie vă va încânta simțurile cu...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)

Ingrediente

Pentru aluat
250 gfăină tip 550/albă
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
160 gmargarină vegană
75 gzahăr
2 linguriapă rece de la frigider
Pentru umplutură
750 mlBăutură din soia cu aromă de vanilie Inedit
400 mllapte de cocos
150 gzahăr
2 plicuriPremium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
2 lingurițeEsență naturală de lămâie siciliană Dr. Oetker
Pentru decor tartă vegană
2 conservecompot de mandarine (masa scursă 175 g)
2 lingurigem de zmeură (fin)
2 lingurifistic mărunțit

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
1

Pregătirea tartei vegane cu mandarine

Înainte cu o zi se lasă mandarinele la scurs pe o sită. 
Se unge fundul formei de copt cu margarină vegană. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: în partea de jos

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Făina se amestecă cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul, cu paletele de frământare, scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. 2/3 din cantitatea de aluat se întinde în forma de copt. Din restul de aluat se formează un rulou de lungimea circumferinței formei de copt. Acesta se așază pe marginea formei de copt și se presează pentru a forma o margine cu înălțimea de circa 3 cm. Aluatul se împunge în mai multe locuri cu furculița. Se introduce în cuptor și se pre-coace timp de 15 minute.

3
Picture - Tartă vegană cu mandarine 2

Se amestecă praful pentru budincă cu zahărul și cu 7 linguri băutură din soia. Restul de băutură de soia și laptele de cocos se pun la fiert. După ce a fiert, se ia de pe foc și se adaugă amestecul preparat. Se pune din nou la fiert, la foc mic, amestecând ușor până la legarea compoziției. La final se adaugă esență de lămâie. Apoi se adaugă peste aluatul pre-copt și se coace pentru 50 de minute.

4

Prăjitura se desprinde de pe marginea formei însă nu se scoate din formă. Se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească. Prăjitura se poate coace cu o zi în avans.

5

Decorarea

Mandarinele se așază decorativ pe prăjitură. Gemul se încălzește într-o oală mică și cu gemul fierbinte se ung mandarinele. Se decorează cu fistic.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.