Flag

Brioșe marmorate cu vișine

12 porții
Ușoară
40
Prăjiturile cu vișine ne vor aminti mereu de gustul copilăriei
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de vişine din compot, puteţi folosi şi vişine proaspete.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
1borcan compot de vișine (masa netă 370 g)
75 mlulei
250 mllapte bătut
1ou
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
10 picăturiEsență naturală de migdală marocană 35 ml Dr. Oetker
250 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
0,5 lingurițe raseBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
1 prafsare
2 lingurițeCacao Dr. Oetker
1 lingurălapte
Pentru decorare
50 gciocolată albă
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker cu aromă de citrice și vanilie

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker cu aromă de citrice și vanilie
1

Pregătirea

Vişinele se lasă la scurs pe o sită. Forma de copt brioşe se unge. Din hârtia de copt se taie 12 pătrate (cu latura de cca. 13 cm) şi cu acestea se căptuşesc formele de brioşe. Cuptorul se preîncălzeşte.

2

Aluatul

Uleiul, laptele bătut, oul, zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de migdale marocană se amestecă cu telul, într-un vas. Separat, făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea, apoi se încorporează în compoziţie. Jumătate din compoziţia de aluat se porţionează în formele de brioşe, iar deasupra se repartizează jumătate din cantitatea de vişine. Praful de cacao şi laptele se încorporează în aluatul rămas. Amestecul obţinut se toarnă în forme, peste vişine, iar deasupra se distribuie restul de vişine. Brioşele se coc pe grătarul din mijloc al cuptorului. 

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

Decorarea

Ciocolata se mărunţeşte grosier şi se pune într-o pungă mică din plastic care se închide bine. Ciocolata din interior se topeşte la bain-marie la foc mic. Punga se taie la un colţ şi cu acest poş improvizat se formează, pe o hârtie de copt, vişine din ciocolată topită. Decorul din ciocolată se lasă să se întărească.

4

Servirea

Înainte de servire, brioşele se decorează cu zahăr pudră, iar deasupra se aşază decorul din ciocolată.

  • În loc de vişine din compot, puteţi folosi şi vişine proaspete.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.