Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Brioșe marmorate cu vișine

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Brioșe marmorate cu vișine

Pentru aluat:

1 borcan compot de vișine (masa netă 370 g)
75 ml ulei
250 ml lapte bătut
1 ou
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
despre 10 - 15 picături Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker
250 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
0,5 lingurițe rase Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
1 praf sare
2 lingurițe Cacao Dr. Oetker
1 lingură lapte

Pentru decorare:

50 g ciocolată albă
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Vișinele se lasă la scurs pe o sită. Forma de copt brioșe se unge. Din hârtia de copt se taie 12 pătrate (cu latura de cca. 13 cm) și cu acestea se căptușesc formele de brioșe. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluatul: Uleiul, laptele bătut, oul, zahărul, zahărul vanilinat și esența de migdale se amestecă cu telul, într-un vas. Separat, făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi se încorporează în compoziție. Jumătate din compoziția de aluat se porționează în formele de brioșe, iar deasupra se repartizează jumătate din cantitatea de vișine. Praful de cacao și laptele se încorporează în aluatul rămas. Amestecul obținut se toarnă în forme, peste vișine, iar deasupra se distribuie restul de vișine. Brioșele se coc pe grătarul din mijloc al cuptorului.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 25 Minute

3

Decorarea: Ciocolata se mărunțește grosier și se pune într-o pungă mică din plastic care se închide bine. Ciocolata din interior se topește la bain-marie la foc mic. Punga se taie la un colț și cu acest poș improvizat se formează, pe o hârtie de copt, vișine din ciocolată topită. Decorul din ciocolată se lasă să se întărească.

4

Înainte de servire, brioșele se decorează cu zahăr pudră, iar deasupra se așază decorul din ciocolată.

Aspect deosebit

despre 12 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii