Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Brioșe marmorate cu vișine

Prăjiturile cu vișine ne vor aminti mereu de gustul copilăriei

12 porții

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Brioșe marmorate cu vișine

Pentru aluat:

1 borcan compot de vișine (masa netă 370 g)
75 ml ulei
250 ml lapte bătut
1 ou
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
10 picături Esență naturală de migdală marocană 35 ml Dr. Oetker
250 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
0,5 lingurițe rase Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
1 praf sare
2 lingurițe Cacao Dr. Oetker
1 lingură lapte

Pentru decorare:

50 g ciocolată albă
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker cu aromă de citrice și vanilie

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Vişinele se lasă la scurs pe o sită. Forma de copt brioşe se unge. Din hârtia de copt se taie 12 pătrate (cu latura de cca. 13 cm) şi cu acestea se căptuşesc formele de brioşe. Cuptorul se preîncălzeşte.

2

Aluatul

Uleiul, laptele bătut, oul, zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de migdale marocană se amestecă cu telul, într-un vas. Separat, făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea, apoi se încorporează în compoziţie. Jumătate din compoziţia de aluat se porţionează în formele de brioşe, iar deasupra se repartizează jumătate din cantitatea de vişine. Praful de cacao şi laptele se încorporează în aluatul rămas. Amestecul obţinut se toarnă în forme, peste vişine, iar deasupra se distribuie restul de vişine. Brioşele se coc pe grătarul din mijloc al cuptorului. 

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 25 Minute

3

Decorarea

Ciocolata se mărunţeşte grosier şi se pune într-o pungă mică din plastic care se închide bine. Ciocolata din interior se topeşte la bain-marie la foc mic. Punga se taie la un colţ şi cu acest poş improvizat se formează, pe o hârtie de copt, vişine din ciocolată topită. Decorul din ciocolată se lasă să se întărească.

4

Servirea

Înainte de servire, brioşele se decorează cu zahăr pudră, iar deasupra se aşază decorul din ciocolată.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii