Flag

Chec clasic

despre 15 bucăți
Ușoară
80
Un desert delicios
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de esență de rom, puteți folosi esență de lămâie sau un plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
250 gunt sau margarină moale
200 gzahăr tos
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prizăsare
despre 3 - 4 picăturiEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
4ouă
125 gfăină
125 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
0,5 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
Pentru decorare
100 gciocolată cu lapte
25 ggrăsime de nucă de cocos

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pentru aluat untul sau margarina se topesc, se toarnă într-un vas și se lasă la rece. După ce grăsimea s-a reîntărit, se freacă spumă, folosind mixerul (paletele de batere), la viteză mare.

2

Se adaugă treptat și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența Se mixează totul, până ce se obține o compoziție omogenă. Se încorporează apoi treptat ouăle, fiecare ou se bate circa jumătate de minut.

3

Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt și se încorporează în compoziție. Se unge forma de chec (11 x 30 cm) și se toarnă apoi compoziția. Forma se introduce la cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 65 - 75 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Checul se scoate din formă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

5

Pentru decorare, se mărunțește ciocolata, se adaugă grăsimea de nucă de cocos și se topesc într-un vas, la baie de aburi, la foc mic. Cu această glazură se unge checul, după ce s-a răcit, folosind o pensulă. Glazura se lasă să se întărească.

  • În loc de esență de rom, puteți folosi esență de lămâie sau un plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker.