pentru rețeta Cheesecake limoncello
40 g | zahăr |
0,5 lingurițe | Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (2.5 ml) |
25 g | făină |
1 | ou (mare) |
400 g | ciocolată albă |
1 linguriță | Esență naturală de vanilie Madagascar (5 ml) |
275 g | brânză Ricotta (la temperatura camerei) |
75 ml | Limoncello |
Colorant alimentar galben Dr. Oetker | |
5 g | zahăr pudră |
coajă rasă de lamâie (de la o lămâie) |
Preîncălziți cuptorul la 190oC (170 oC la cel cu ventilație sau treapta 5 la cel cu gaz). Vom începe cu blatul. Ungeți și tapetați o formă de copt pătrată de 18x18 cm. Bateți cu telul oul, zahărul și esența de lămâie până când se îngroașă și capătă o culoare pală – asta va dura în jur de 3 minute.
Cerneți făina deasupra și apoi amestecați cu atenție folosind o lingură de metal, având grijă să nu scoateți aerul din amestec.
Puneți amestecul în forma de copt pregătită folosind o lingură, uniformizați partea superioară și coaceți la cuptor pentru 10-12 minute, până crește, devine pufos și capătă o nuanță de auriu deschis. Lăsați să se răcească pentru 5 minute și apoi, cu grijă, răsturnați pe un suport de metal, îndepărtați foaia de copt și lăsați să se răcească complet, cu partea coaptă deasupra.
Tapetați o tavă pentru pâine (23x13cm) cu folie de plastic, întinzând folia cât de mult posibil pe marginile formei. Tăiați blatul astfel încât să încapă în formă (dacă tăiați cu grijă blatul ar trebui să aveți destul rămas pentru încă un cheesecake). Lăsați deoparte.
Acum ne ocupăm de straturi. Rupeți 100 g de ciocolată albă într-un bol rezistent la căldură și puneți bolul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte și lăsați până se topește ciocolata în întregime. Puneți bolul deoparte.
Imediat după, se amestecă 75g de ricotta și esența de vanilie în ciocolată (amestecul se va îngroșa rapid) și amestecați până se omogenizează. Turnați amestecul deasupra blatului și întindeți uniform, lovind ușor forma de masă astfel încât să vă asigurați că se așază egal.. Lăsați să se răcească 30 de minute, până devine ferm.
Topiți restul de ciocolată albă în același mod ca mai sus. Într-un bol, amestecați ricotta și Limoncello și adăugați colorant alimentar galben până amestecul capătă o culoare ca de lămâie – pentru o culoare vie, folosiți întregul tub. Amestecați cu telul până se incorporează toate elementele, după care se adaugă ciocolata topită.
Turnați amestecul peste stratul de ciocolată albă și întindeți uniform, lovind ușor forma de masă astfel încât să vă asigurați că se așază egal și nu rămân spații goale. Se lasă la răcit pentru cel puțin 2 ore.
Pentru servire, răsturnați forma pe o farfurie întinsă și dezlipiți folia de plastic. Pentru un finisaj neted, treceți cu lama caldă a unui cuțit peste margini (țineți lama în apă fierbinte pentru câteva secunde și apoi ștergeți-o). Turnați în ploaie și puțin zahăr pudră și completați decorul cu coajă de lămâie.
Cheesecake-ul este gata. Poftă bună!
Per Serving | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
21
kJ
5 kcal |
239
kJ
57 kcal |
Grăsimi | 0.34 g | 4.23 g |
Carbohidrați | 0.08 g | 0.99 g |
Proteine | 0.29 g | 3.67 g |
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.
da
Nu