Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Clătite vegane umplute cu fructe

Clătite vegane cu băutură din migdale și fructe proaspete

8 porții

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Clătite vegane umplute cu fructe

Alautul:

200 g făină
1 lingură zahăr
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 linguriță Praf de copt Dr. Oetker
1 praf sare
400 ml Băutură din migdale
3 linguri semințe de floarea soarelui
250 ml smântână vegetală

Umplutura:

150 g fructe de pădure amestec
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Suplimentar:

50 ml ulei de măsline

preparation

Mod de preparare

1

Aluatul

Făina, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și sarea se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă treptat, puțin câte puțin băutura din migdale și se încorporează cu ajutorul unui tel sau cu mixerul cu paletele de batere acordând atenție să nu se formeze cocoloașe. Se pune deoparte o lingură de smântână. Restul de smântână vegană și semințele de floarea soarelui se încorporează în aluat.

2

Prepararea

Se încinge puțin ulei într-o tigaie teflonată (cu diametrul de circa 18 cm). Se toarnă un strat subțire de aluat în tigaie și prin mișcări circulare ale tigăii se distribuie uniform pe toată suprafața tigăii. Imediat ce marginile clătitei capătă o culoare maro-aurie, clătita se întoarce folosind o spatulă de clătite. Se coace și pe partea cealaltă. Înainte de a coace următoarea clătită se mai adaugă puțin ulei în tigaie. Din restul de aluat se coc în același mod alte 7 clătite. Înainte de a turna aluat în tigaie, acesta se amestecă.

3

Umplutura

Fructele se aleg, se curăță, eventual se spală iar jumătate din ele se pasează. Piureul de fructe de pădure se amestecă cu zahărul vanilinat și cu 1 lingură de smântână vegetală. 
Clătitele se ung cu puțin piure de fructe de pădure, se rulează și se taie în rondele cu grosimea de circa 3 cm. Acestea se garnisesc cu restul de fructe de pădure și cu sosul rămas.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii