Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Cornulețele se prepară simplu cu Mixul pentru Cozonac

24 porții

grad de dificultate redus 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Cornulețe cu nucă și ciocolată

Aluatul:

Mixer
Sucitor
Hârtie de copt
Tavă de copt tapetată cu hârtie de copt
1 Mix pentru Cozonac (se folosește doar mixul pentru aluat)
2 gălbenușuri
200 ml lapte rece (de la frigider)
100 g unt
50 ml ulei

Umplutura:

1 Mix pentru Cozonac (se folosește doar mixul pentru umplutură)
3 buc. albușuri
200 g nucă măcinată

Decorarea:

1 gălbenuș

preparation

Mod de preparare

1

Prepararea aluatului

În cratiță se topește untul amestecat cu laptele, apoi se lasă să se răcească.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac. Se adaugă amestecul de unt si  lapte cald, gălbenușurile, apoi se amestecă cu mixerul, folosind spiralele pentru aluat, pentru început  la viteză mică, iar apoi la viteză maximă timp de 4 minute,  până la omogenizare .
Aluatul obținut se pune într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la dospit într-un loc cald  aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).

2

Prepararea umpluturii

Într-un vas se pun albușurile și se mixează până se obține consistența de bezea.
Se adaugă treptat mixul pentru umplutură  și se amestecă cu o lingură de jos în sus.
La final se adaugă nuca macinată.

3

Pregătirea cornulețelor

cornulete cu nuca si ciocolata pregatirea cornuletelor

Când aluatul și-a dublat volumul se împarte în trei. Se întinde pe rând câte o foaie în formă rotundă și se taie în 8 triunghiuri.
Pe fiecare triunghi se pune câte o lingură de umplutură și se rulează.
Cornulețele pregătite se pun în tava de copt a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Se acoperă cu un propos curat și se lasă la crescut într-un loc cald, până își dublează volumul.
Daca nu încape pe o tavă, atunci folosiți 2 tăvi. Lăsați spațiu între cornulețe pentru dospire, altfel se vor lipi între ele.
 
Se ung cu gălbenuș de ou și se coac la temperatura de 180  ͦ C, timp de 25-30 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute