Flag

Cozonac cu rahat și stafide

12 porții
Ușoară
120
Pregătiți un delicios cozonac cu rahat și stafide pentru Paște, folosind Mixul pentru Cozonac; fără frământare, rezultat sigur!
Cozonacul cu rahat și stafide, o rețetă tradițională ce capătă o nouă viață datorită mixului pentru cozonac. Prepararea devine un proces simplu și plăcut, eliminând nevoia de frământare intensivă. Alegeţi această rețetă ce îmbină tradiția cu comoditatea, pentru momente memorabile alături de cei d...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru a evita arderea în partea de sus a cozonacului, puteţi pune hârtie de copt deasupra lui.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră!
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Mixer
Sucitor
Hârtie de copt
Tavă cozonac

Ingrediente

Aluatul
1Mix pentru Cozonac
2ouă
200 mllapte rece (de la frigider)
100 gunt 82% grăsime
50 mlulei
Umplutura
400 grahat turcesc
100 gStafide aurii Dr. Oetker
50 mlrom sau lichior de portocale
Decorarea
1gălbenuș
1 lingurăzahăr

Afișare produse

Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
1

Prepararea aluatului

Într-o cratiță se topește untul amestecat cu laptele, apoi se lasă la răcit.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac. Se adaugă amestecul de unt şi lapte cald, ouăle, apoi se amestecă cu mixerul, folosind spiralele pentru aluat, pentru început la viteză mică, apoi la viteză maximă timp de 4 minute, până la omogenizare.
Aluatul obținut se pune într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la dospit într-un loc cald  aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).

2

Pregătirea umpluturii

Rahatul se taie în cubulețe mici. Stafidele se lasă la înmuiat în rom/lichior. Dacă nu absorb tot lichidul, trebuie scurse înainte de a fi încorporate în aluat.

3

Pregătirea cozonacului cu rahat și stafide

Când aluatul și-a dublat volumul, se împarte în două. Se întind 2 foi cu dimensiunile de 30x22 cm, iar pe deasupra se presară cubulețele de rahat și stafidele.
Foile se rulează obținându-se 2 batoane care se împletesc și se așază în tava de cozonac tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă cozonacul din nou la crescut într-un loc cald, aproximativ 30 de minute, până crește din nou.
Se unge cu gălbenuș de ou, se presară cu zahăr și se coace la temperatura de 180  ͦ C, timp de 50-55 de minute, până când se rumenește frumos la suprafață. 

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

  • Pentru a evita arderea în partea de sus a cozonacului, puteţi pune hârtie de copt deasupra lui.
  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră!