Flag

Cozonac rotund cu mac

12 porții
Ușoară
120
Sărbătoriți Paștele cu un delicios cozonac rotund cu mac, simplu de preparat cu Mixul pentru Cozonac - fără frământare!
Anul acesta vă propunem o reinterpretare a clasicului cozonac, o reţetă ce aduce rafinament mesei festive de Paște: cozonacul rotund cu mac şi fulgi de migdale. Un desert simplu, dar plin de savoare, acesta va fi cu siguranță apreciat de întreaga familie.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru a evita arderea în partea de sus a cozonacului puteți pune hârtie de copt deasupra lui.
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră!
Recipe Tips
Jumătate din cantitatea de mac poate fi râșnită pentru a obține o umplutură mai bună.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Mixer
Sucitor
Hârtie de copt
Formă rotundă de copt (Ø 28 cm)

Ingrediente

Aluatul
1Mix pentru Cozonac cu inel
2gălbenușuri
200 mllapte rece (de la frigider)
100 gunt 82% grăsime
50 mlulei
Umplutura
200 mllapte
3 lingurizahăr
2 plicuriFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
200 gmac măcinat
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
Decorarea
1gălbenuș
50 gfulgi de migdale

Afișare produse

Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Prepararea aluatului

În cratiță se topește untul amestecat cu laptele, apoi se lasă la răcit.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac.  Se adaugă amestecul de unt si lapte cald, gălbenușurile, apoi se amestecă cu mixerul, folosind spiralele pentru aluat, pentru început la viteză mică, iar apoi la viteză maximă timp de 4 minute, până la omogenizare.
Aluatul obținut se pune într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la dospit într-un loc cald  aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).

2

Prepararea umpluturii

Laptele se pune la fiert cu zahărul. Când a clocotit se oprește și se adaugă macul, zahărul cu scorțișoară și plicurile de Finesse. Se amesctecă și se lasă la răcit.

3

Pregătirea cozonacului cu mac

Când aluatul și-a dublat volumul, se împarte în două. Se întind 2 foi cu dimensiunile de 30x22 cm, iar pe deasupra se întinde umplutura de mac.
Foile se rulează obținându-se 2 batoane și se așază în forma rotundă, tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă cozonacul din nou la crescut într-un loc cald, aproximativ 30 de minute, până crește din nou.
Se unge cu gălbenuș de ou, se presară cu fulgii de migdale și se coace la temperatura de 180 ͦ C, timp de 50-55 de minute, până când se rumenește frumos la  suprafață.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

  • Pentru a evita arderea în partea de sus a cozonacului puteți pune hârtie de copt deasupra lui.
    Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră!
  • Jumătate din cantitatea de mac poate fi râșnită pentru a obține o umplutură mai bună.