Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Dom cu lichior de ouă și banane

Absolut minunat

despre 16 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Dom cu lichior de ouă și banane

Pentru aluat:

4 ouă
80 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
100 g făină
40 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
25 g Cacao Dr. Oetker

Pentru umplutură:

800 g banane
5 lingură suc de lămâie

Pentru cremă:

1 plic Original Pudding cu gust frișcă Dr. Oetker
40 g zahăr
300 ml suc de portocale
200 ml lichior de ouă

Pentru stratul cu brânză:

6 foaie Gelatină albă Dr. Oetker
200 g frișcă
500 g brânză dulce degresată
80 g zahăr

Pentru decorare:

50 g ciocolată neagră
200 g frișcă
4 lingură lichior de ouă

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Forma de copt se unge și se acoperă cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

2

Ouăle se bat spumă într-un vas, folosind mixerul electric la viteza cea mai mare, cca. 1 minut. Zahărul amestecat cu zahărul vanilinat se presară încet, amestecând continuu, iar ouăle se mai bat încă 2 minute. Făina se amestecă cu praful de copt, Gustin-ul și întreaga cantitate de cacao se încorporează la viteză mică. Compoziția de blat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Se introduce în treimea inferioară a cuptorului și se coace.

Cuptor electric: 180 °C

Cuptor cu aer cald: 160 °C

Durată de coacere: aproximativ 30 Min.

3

Marginea laterală a formei de copt se desprinde și se înlătură, iar blatul se răstoarnă pe un grătar de bucătărie acoperit în prealabil cu hârtie de copt. Se desprinde fundul formei de copt și se lasă blatul la răcit. Hârtia de copt se desprinde cu grijă de blat. Se taie blatul transversal o dată, astfel încât partea de jos să fie mai groasă. Aceasta din urmă se așază pe un platou de tort.

4

Umplutura de fructe: Bananele se curăță, trei dintre ele se taie în două de-a lungul și se stropesc cu 3 lingurițe de zeamă de lămâie. Restul se taie cubulețe mici şi se stropesc cu 2 lingurițe de zeamă de lămâie. Jumătățile de banane se așază pe centrul blatului, lăsând o margine liberă de cca. 2 cm pe toată circumferința.

5

Crema: Pudding-ul se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, cu 300 ml suc de portocale și 200 ml lichior de ouă. Budinca fierbinte se toarnă peste jumătățile de banane și se lasă să se întărească.

6

Stratul de brânză: Gelatina se înmoaie conform indicațiilor de pe plic. Frișca se bate spumă tare, iar brânza se freacă cu zahărul. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe plic și se amestecă inițial cu 4 linguri de brânză, apoi cu restul acesteia. În continuare, se încorporează frișca în masa de brânză şi bananele cubulețe cu zeama de lămâie. Imediat ce brânza a început să se gelifice, se distribuie peste budinca de pe tort sub forma unei cupole. Domul, astfel preparat, se păstrează în frigider minim două ore.

7

Decorarea: Ciocolata se topește la bain-marie, la foc mic. Foaia de tort de deasupra se taie în 16 bucăți: 8 dintre ele se glazurează cu ciocolată topită și se lasă la întărit. Frișca se bate spumă și se întinde peste dom, făcând o adâncitură în partea de sus, în mijlocul domului. Feliile de blat se așază alternativ peste dom (una cu ciocolată, una fără ciocolată, una cu ciocolată și tot așa). În adâncitura din mijloc se toarnă lichiorul de ouă. Domul se păstrează la rece până la servire.

Informații nutriționale pentru rețeta Dom cu lichior de ouă și banane

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii