Flag

Dulceață de mere și prune în straturi

6 borcane 200 ml
Medie
60
O dulceață pe cât de apetisantă, pe atât de gustoasă!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Atenție: Nu răsturnați borcanele cu susul în jos pentru că cele doua dulcețuri se vor amesteca!
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de mere și prune în straturi
500 gmere
500 gprune
500 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Merele și prunele se spală bine, li se scot sâmburii și se cântăresc câte 500g din fiecare. 

2

Preparare Dulceață de Mere

Se amestecă merele tăiate cu jumătate de plic Gelfix Extra și 250g de zahăr într-o cratiță mică (cu o capacitate de 2l). Se aduce totul la fierbere și se lasă să fiarbă pentru cel puțin 3 minute, timp în care amestecăm continuu.

Durată de fierbere: 3 Minute

3

Se îndepărtează spuma, dacă este necesar, și imediat se umplu pe jumătate borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se lasă apoi borcanele să se răcească pentru 15 minute.

4

Preparare Dulceață de Prune

Separat, se repetă procesul pentru prune și se amestecă prunele tăiate cu jumătate de plic Gelfix Extra și restul zahărului într-o cratiță mică. Se aduce totul la fierbere și se lasă să fiarbă pentru cel puțin 3 minute, timp în care amestecăm continuu.

Durată de fierbere: 3 Minute

5

Dacă este nevoie, se îndepărtează spuma și apoi se distribuie în mod egal dulceața de prune, peste cea de mere pe care deja am pus-o în borcan. Se umplu borcanele se închid cu capace și se lasă la răcit.

  • Atenție: Nu răsturnați borcanele cu susul în jos pentru că cele doua dulcețuri se vor amesteca!