Flag

Jeleu de mere şi pere

10 borcane 200 ml
Medie
40
Degustaţi combinația armonioasă de mere și pere în acest jeleu aromat, o reţetă delicioasă numai bună pentru micul dejun.
Descoperiţi gustul copilăriei cu Jeleul de mere și pere! O combinație delicioasă de arome proaspete, perfectă pentru a fi savurată pe pâine prăjită sau ca ingredient în deserturi delicioase. Bucuraţi-vă de textura sa fină și ușor gelifiantă, de culoarea aurie transparentă și de gustul echilibrat...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
După dorință, se pot adăuga la final circa 3 linguri de whiskey.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru jeleul de mere şi pere
450 mlsuc de mere (neîndulcit) obținut din circa 800 g de mere
400 mlsuc de pere (neîndulcit) obținut din circa 1100 g de pere
1 cutieGelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker
1

Stoarcerea sucului

Merele și perele se spală, se taie în sferturi și se storc. Se măsoară 450 ml suc de mere și 400 ml suc de pere.

2

Fierberea jeleului

Sucurile de fructe se amestecă bine laolaltă cu pachetul de Gelifiant cu fructoză, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală mare. Compoziția se aduce la fierbere, amestecând continuu. După ce dă în fiert, se lasă să clocotească cel puțin 3 minute, amestecând fără oprire. 


Proba de gelificare: 1-2 lingurițe din compoziția fierbinte se pun pe o farfurie și se lasă să se răcească. Dacă nu se gelifică, se mai fierbe 1 minut, apoi se repetă testul gelificării. În cazul fructelor mai acrișoare, poate fi de ajutor un plic de sare de lămâie Dr. Oetker.

3

Umplerea borcanelor

Borcanele cu capac se spală bine cu apă fierbinte, în prealabil. Se îndepărtează spuma dacă e nevoie, apoi jeleul se toarnă imediat în borcane, umplându-le până în margine. Borcanele se închid cu capace cu filet (Twist Off), apoi imediat se răstoarnă și se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.

  • După dorință, se pot adăuga la final circa 3 linguri de whiskey.