Flag

Jeleu de gutui învelit în glazură de ciocolată

despre 80 bucăți
Medie
80
Conținut mic de calorii
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți presăra nuci mărunțite peste jeleuri, înainte ca glazura să se întărească.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru jeleu
1,5 kggutui
2 plicuriSare de lămâie Dr. Oetker
350 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker
Pentru decorare
2 - 3 plicuriGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker
Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Mod de preparare: Se spală gutuile, se curăță de coajă, se taie în patru, se îndepărtează sâmburii și se taie în bucăți mai mici. Se toarnă într-o oală doar 1 kg din cantitatea de gutui și se amestecă cu sarea de lămâie și 300 g zahăr. Fructele se lasă la macerat timp de minimum 3 ore (sau pe parcursul nopții). Tava de copt (25 x 25 cm) se căptușește cu folie de aluminiu, iar apoi se fixează cadrul.

2

Jeleu: Amestecul de mai sus se aduce la fierbere și, amestecând continuu, se fierbe, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute. Se pasează fructele și se strecoară. Piureul de fructe se toarnă din nou în oală. Se adaugă și se încorporează zahărul și Gelfixul Extra. Se aduce încă o dată la fierbere și, amestecând continuu, se lasă la fiert timp de 3 minute. Piureul de fructe se întinde în tava de copt și se lasă să se întărească pe parcursul nopții.

3

Decor: Se topește glazura de ciocolată conform instrucțiunilor de pe plic și se toarnă într-un bol. Jeleul de gutui se răstoarnă pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu hârtie de copt. Jeleul se porționează după dorință; pentru decuparea lui se pot folosi forme pentru prăjituri cu motive de Crăciun. Jeleul se scufundă în glazură, folosind o furculiță, apoi se așază pe o hârtie de copt și se lasă să se întărească glazura. În funcție de preferințe, jeleurile se pot pudra cu cacao.

  • Puteți presăra nuci mărunțite peste jeleuri, înainte ca glazura să se întărească.