Flag

Jeleu de mere cu bucăți de pere

6 borcane
Medie
40
Gelfix lasă dulceața acolo unde îi este locul: în fructe
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru a distribui cât mai omogen bucăţile de pere, răsturnaţi borcanele de mai multe ori pe durata perioadei de răcire.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru jeleul de mere cu bucăți de pere
200 gpere cântărite după pregătire
800 mlsuc de mere obținut din circa 1.8 kg de mere
500 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Merele se spală, se taie în sferturi şi se extrage sucul cu ajutorul unui storcător (Sugestie: acordaţi atenţie instrucţiunilor de utilizare a aparatului respectiv). Se măsoară 800 ml suc de mere. Perele se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe mici. Jumătatea de păstaie de vanilie se toacă mărunt şi se presară peste ele.

2

Preparare

Într-o oală mare se pun perele şi sucul de mere, împreună cu zahărul şi cu Gelfix Extra 2:1 şi se amestecă bine. Amestecând continuu, se aduce compoziţia la fierbere, la foc mare, apoi se continuă fierberea în clocot minim 3 minute. 

Durată de fierbere: 3 Minute

3

Se fierb 3 minute şi apoi se iau de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregatite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute, în repaus.

  • Pentru a distribui cât mai omogen bucăţile de pere, răsturnaţi borcanele de mai multe ori pe durata perioadei de răcire.