Flag

Dulceață de caise și nectarine cu vin spumant

6 borcane 250 ml
Medie
40
Fructe de aur pentru gurmanzi adevărați
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În cazul în care la proba de închegare (se pun 1-2 lingurițe de fiertură pe o farfurie) dulceața nu se încheagă, se adaugă un plic de Sare de lămâie Dr. Oetker, se amestecă bine și apoi se umplu borcanele.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
600 gcaise
600 gnectarine
200 mlvin spumant
1 plicGelfix 3:1 Dr. Oetker
350 gzahăr

Afișare produse

Picture - Gelfix 3:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Caisele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 600 g. Nectarinele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 600 g.

2

Preparare: Fructele și vinul spumant se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Conţinutul plicului se amestecă cu zahărul şi se adaugă peste fructe . Compoziţia se pune la foc moderat şi se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu. Se fierbe minim 3 minute şi apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă și se lasă să stea sprijinite pe capac, circa 5 minute.

  • În cazul în care la proba de închegare (se pun 1-2 lingurițe de fiertură pe o farfurie) dulceața nu se încheagă, se adaugă un plic de Sare de lămâie Dr. Oetker, se amestecă bine și apoi se umplu borcanele.