Flag

Dulceață de banane

6 pahare (fiecare 200 ml)
Medie
20
Dulceață delicioasă din banane și suc de fructe. Rețetă excelentă pentru bananele foarte coapte.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru această reţetă avem nevoie de banane bine coapte. Dacă bananele nu sunt coapte încă, dulceața se poate arde în timpul gătirii.
Recipe Tips
În dulceață se poate pune scorțișoară măcinată.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru dulceață
700 gbanane (cântărite în prealabil) aproximativ 4 bucăți, foarte coapte și maro
200 mlsuc de grapefruit sau alt suc, de exemplu suc de lămâie
180 mlapă
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker
450 gzahăr

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătiți bananele

Curățați bananele (bananele trebuie să fie foarte coapte) și cântăriți 700 g. Măsurați 200 ml suc de grapefruit și 180 ml apă. Amestecaţi totul. Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.

2

Preparați dulceața

Amestecați piureul de fructe cu zahărul și plicul de Gelfix Extra 2:1 într-o cratiță mare. Aduceți totul la fiert la foc mediu-mare, în timp ce amestecați constant, cel puțin 3 minute. Efectuați testul de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din dulceața fierbinte pe o farfurie. Dacă curge, continuați să gătiți timp de 1 minut.

3

Umplerea borcanelor

Când este gata, umpleți imediat borcanele până la refuz. Închideţi borcanele, întoarceţi-le imediat și lăsaţi-le pe capac aproximativ 5 minute.

  • Pentru această reţetă avem nevoie de banane bine coapte. Dacă bananele nu sunt coapte încă, dulceața se poate arde în timpul gătirii.
  • În dulceață se poate pune scorțișoară măcinată.