Flag

Jeleu de mere și rodii

7 borcane
Medie
40
Gelfix lasă dulceața acolo unde îi este locul: în fructe
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteţi prepara dulceaţa şi cu suc de mere din comerţ.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru jeleul de mere și rodii
2rodii
900 mlsuc de mere obținut din circa 2kg de mere
1 kgzahăr tos
1 plicGelfix 1:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 1:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Rodiile se storc, eventual se trec printr-o sită, apoi se măsoară volumul obţinut. Merele se spală, se taie în sferturi, apoi se extrage sucul cu ajutorul unui storcător de fructe sau legume. Sucul de rodii se amestecă cu suc de mere până la obţinerea unei cantităţi de 1000 ml.

2

Preparare

Într-o oală mare se toarnă plicul de Gelfix 1:1 şi zahărul peste sucul de fructe şi se amestecă. Se pun la foc moderat, amestecând continuu până la fierbere.

3

Se fierb 3 minute şi apoi se iau de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregatite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute, în repaus.

Durată de fierbere: 3 Minute

  • Puteţi prepara dulceaţa şi cu suc de mere din comerţ.