Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Foietaj cu mere

Chifle dulci din foietaj cu aluat dospit, cu mere și stafide

20 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Foietaj cu mere

Foietajul din aluat dospit:

Hârtie de copt
Mixer
375 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțit sare
1 ou mărime M
50 g unt moale
200 ml lapte rece (de la frigider)
150 g unt de la frigider

Umplutura:

600 g mere
75 g Stafide aurii Dr. Oetker
2 plicuri Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

Pentru ungere și presărare:

1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
100 g gem de caise

preparation

Mod de preparare

1

Foietajul din aluat dospit

Se amestecă cu grijă făina și drojdia într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, cu excepția celor 150 g unt și cu mixerul (cu spiralele de frământat ) se amestecă  la început la viteză mică apoi la viteză maximă, circa 5 minute, până la obținerea unui aluat omogen, neted. Se lasă aluatul să se odihnească 5 minute la temperatura camerei.

2

Bucata de 150 g de unt rece se taie în felii subțiri. Pe o suprafață ușor tapetată cu făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu laturile de 40 x 25 cm. Jumătate din suprafața foii de aluat (20 x 25 cm) se acoperă cu feliile de unt, lăsând un spațiu liber de cca 1 cm la margini. Se acoperă feliile de unt cu cealaltă jumătate de aluat și se apasă ușor cu un sucitor. Se întinde apoi aluatul din nou într-o foaie dreptunghiulară de 40 x 25 cm. Aceasta se împăturește dinspre laturile mici spre mijloc așa cum se arată în imaginea de mai jos.

3

Se mai împăturește o dată ca și cum ai închide o carte și astfel se obțin 4 straturi suprapuse de aluat. Aluatul acoperit se lasă 15 minute în frigider.

4

Pachetul de aluat se așază pe cantul  laturii lungi pe suprafața de lucru tapetată ușor cu făină  și se întinde așa cum s-a arătat mai sus încă o dată. Pachetul de aluat acoperit se lasă alte 15 minute la frigider. Operația se mai repetă o dată și pachetul de aluat, acoperit, se lasă iar 15 minute în frigider. Între timp se tapetează tava de copt cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

5

Umplutura

Merele se curăță de coajă, se taie în cubulețe mici și se amestecă cu stafidele și cu zahărul cu scorțișoară.
Pe o suprafață ușor tapetată cu făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară de 50 x 40 cm care se taie apoi în pătrate de 10 x 10 cm. Se pune câte o lingură de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Apoi se împăturesc peste umplutură două colțuri opuse ale fiecărui pătrat, formând astfel chifle. Acestea se așază în tava de copt, se presară cu zahăr cu scorțișoară apoi se coc pentru 15 minute.

6

Ungerea cu gem de caise

Chiflele coapte se scot cu tot cu hârtia de copt pe un grătar de bucătărie. Gemul de caise se strecoară printr-o sită într-o oală mică și amestecând continuu se dă în fiert. Cu gemul încă fierbinte se ung chiflele.