Flag

Fursecuri sfărâmicioase

12 - 15 porții
Ușoară
60
Fursecuri sfărâmicioase: Rețetă ușor de preparat, cu gust intens și textură crocantă. Deliciu pentru orice moment.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă sunt bine ambalate, fursecurile pot fi păstrate până la 2-3 săptămâni.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
250 gunt
200 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
3 lingurilapte
375 gfăină
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se topește untul într-un vas, până se închide puțin la culoare, apoi se toarnă într-un vas de mixat şi se lasă să se întărească la loc.

2

Untul astfel pregătit se freacă spumă cu mixerul, folosind paletele de batere, la viteză mare.

3

Se încorporează treptat zahărul, zahărul vanilinat, sarea și laptele.

4

Se amestecă făina cu praful de copt iar două treimi din acest amestec se încorporează în porții mici, în compoziția de aluat, cu mixerul, la viteză medie.

5

Aluatul se amestecă manual cu restul de făină, pe un blat de bucătărie, până ce se obține un aluat omogen. Din aluat se formează rulouri cu grosimea de circa 3 cm. Aceste rulouri se lasă circa 30 de minute la rece, până ce se întăresc.

6

Din rulouri se taie rondele de circa jumătate de centimetru grosime, care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt (nu prea aproape una de cealaltă deoarece aluatul își mărește volumul în timpul coacerii). Tăvile cu fursecuri se coc separat (la cuptoarele cu aer cald se pot coace împreună).

Durată de coacere: despre 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

7

Fursecurile se scot cu tot cu hârtia de copt din tavă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • Dacă sunt bine ambalate, fursecurile pot fi păstrate până la 2-3 săptămâni.