Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Gogoși

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Gogoși

Pentru aluat:

500 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
150 g zahăr
1 linguriță Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
3 ouă
1 praf sare
150 g unt sau margarină moale

Pentru prăjire:

900 - 1000 ml ulei

Pentru decorare:

despre 100 g zahăr pudră

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt, apoi se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul, esenţa, ouăle, sarea și untul sau margarina. Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, mai întâi la viteză mică , apoi la viteză mare, pănă ce se obține un aluat omogen.

2

Frământarea se finalizează manual pe un blat ușor tapetat cu făină. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de prospețime și se păstrează un timp la rece.

3

Aluatul se întinde pe un blat tapetat cu făină, obținându-se o foaie cu grosimea de circa 1 cm, din care se decupează apoi gogoșile (folosind forme speciale pentru decupat).

4

Gogoșile se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părți, până ce capătă culoarea maro-aurie. Apoi se scot cu ajutorul unei spumiere și se lasă la scurs pe un grătar de bucătărie, căptușit in prealabil cu șervețele de bucătărie.

5

În funcție de preferință, gogoșile se pudreză cu zahăr pudră.

Simple și gustoase

12 - 15 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii