Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Inimioare de scorțișoară

Aromă intensă de scorțișoară

aprox. 8 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Inimioare de scorțișoară

Pentru aluat:

250 ml lapte bătut
125 g unt sau margarină moale
500 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker

Pentru umplutură:

100 ml miere lichidă
3 - 4 lingurițe scorțișoară

Pentru ungere:

aproximativ 4 - 5 linguri lapte

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Untul sau margarina se topește în laptele bătut încălzit într-un vas înalt, iar cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat: Făina și drojdia uscată se amestecă cu grijă. Se adaugă zahărul, conținutul plicurilor de Finesse și amestecul cald de lapte acru cu unt sau margarină, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământat), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 5 minute, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit, se lasă într-un loc călduț la dospit, până când creșterea de volum este clar vizibilă.

3

Umplutura: Aluatul se întinde pe o suprafață ușor tapetată cu făină, până ce se obține o foaie dreptunghiulară de cca. 40 x 35 cm. Se întinde peste această foaie mierea, iar deasupra se presară scorțișoara. Aluatul se taie în 8 fâșii de aproximativ 5 x 35 cm fiecare. Fâșiile se răsucesc (așa cum se arată în poză) sub formă de spirale. Din aceste spirale, se formează inimioare. Tava se tapetează cu hârtie de copt, se așază inimioarele, apoi se introduce la cuptor, pe grătarul din mijloc.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 20 Min.

4

Inimioarele se lasă pe hârtia de copt, pe un blat de bucătărie ca să se răcească.

5

Ungere: După ce s-au răcit, inimioarele de scorțișoară se ung cu lapte proaspăt, apoi se lasă acoperite într-un loc călduț cca. 15 minute. La final, se introduc în cuptor, pe grătarul din mijloc și se mai coc cca. 10 minute.

Informații nutriționale pentru rețeta Inimioare de scorțișoară

Per porție / bucată Per 100 g / ml