Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Melci cu morcovi și alune

Diferit si surprinzător

despre 13 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Melci cu morcovi și alune

Pentru umplutură:

100 g alune de pădure
400 g morcovi
200 g dulceață de caise
30 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker

Pentru aluat:

400 g făină
3 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
125 g brânză dulce degresată
100 ml lapte
100 ml ulei

Pentru ungere:

2 - 3 linguri dulceață de caise

preparation

Mod de preparare

1

Alunele se prăjesc într-o tigaie, până capătă o culoare brun-aurie, apoi se lasă pe o farfurie la răcit. Morcovii se curăță și se răzuiesc grosier. Morcovii, dulceața, Gustin-ul și Finesse-ul se fierb, amestecând continuu, într-o oală, timp de 1 minut. Umplutura se lasă apoi la răcit. Cuptorul se preîncălzește.

2

Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor, folosind spiralele de frământat ale mixerului și se amestecă totul la început la viteză mică, apoi la viteză mare până ce se obține o compoziție omogenă (nu frământați mai mult decât este necesar deoarece va începe să se lipească!). Aluatul se pudrează cu puțină făină, se scoate din vas și se întinde pe un blat tapetat în prealabil cu făină, formându-se o foaie de aluat pătrată (de cca. 40 x 40 cm).

3

Umplutura de morcovi se întinde peste foaia de aluat, lăsând în partea din față și din spate câte o margine liberă, lată de cca. 2 cm. Alunele – din care se pun deoparte 3 linguri – se presară deasupra. Foaia de aluat se rulează lăsând marginea din față în exterior. Rulada se taie în rondele (cu grosimea de cca. 3 cm) care se așază în tava de copt. Melcii se introduc în cuptorul preîncălzit pe grătarul din mijloc. Melcii se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 30 Minute

4

Dulceața de caise se trece printr-o strecurătoare şi se fierbe într-o oală. Melcii, încă în stare caldă, se ung cu dulceața fierbinte şi peste ei se presară apoi restul de alune.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii