Mini prăjituri cu mac, brânză și gem de prune

O prăjitură de casă simplă și delicioasă

30 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Mini prăjituri cu mac, brânză și gem de prune

Pentru aluat:

450 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
90 g zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
90 g unt moale
2 gălbenușuri
2 ouă
1 praf sare
125 ml lapte călduț

Pentru umplutura cu mac:

100 ml lapte
2 linguri zahăr
1 lingură rom
scorțișoară
0,5 plicuri Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
100 g mac măcinat

Pentru umplutura cu brânză:

250 g brânză de vaci proaspătă
2 gălbenușuri
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
despre 2 - 3 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
0,5 plicuri Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 lingură zahăr pudră
despre 10 - 15 g unt moale

Pentru umplutura cu gem de prune:

200 g gem de prune
scorțișoară
1 lingură rom

Adițional:

50 g făină
20 g zahăr pudră
20 g unt
1 ou

preparation

Mod de preparare

1

Se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasă la crescut, la loc cald, până când își dublează volumul.

2

Pentru umplutura cu mac, se fierbe într-o oală laptele cu zahărul, romul, scorțișoara și Finesse-ul. Se ia oala de pe foc și se încorporează și macul. Se lasă la răcit amestecând de mai multe ori.

3

Pentru umplutura cu brânză, se amestecă și se omogenizează într-un vas toate ingredientele.

4

Pentru umplutura de gem se amestecă și se omogenizează într-un vas toate ingredientele.

5

Pentru fărâmituri, se adaugă toate ingredientele într-un vas și se fărâmițează cu degetele în bucățele mici.

6

Aluatul se întinde sub formă de rulou și se taie în bucăți egale (30 bucăți).Bucățile obținute se tasează ușor. Peste ele se toarnă alternativ umplutura cu mac și cea de brânză. Umplutura se acoperă cu marginile bucăților de aluat. Se așează în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt, cu partea de sus în jos. Mini prăjiturile se ung cu oul bătut iar în mijloc se pune câte puțin din compoziția de gem. Peste ele se presară fărâmiturile. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 25 Minute

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu