Flag

Negresă cu mac

8 bucăți
Ușoară
20
Textură densă și gust de ciocolată de casă
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
150 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
150 gsemințe mac
100 gfăină
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
50 gunt sau margarină moale
25 gzahăr
3ouă
1 lingurițăEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker
1 prafsare
Pentru aluatul sfărâmicios
50 gfăină
30 gzahăr
30 gunt sau margarină moale
1 prafsare

Afișare produse

Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pregătire: Se ung cu grasime formele de copt (de circa 160 ml fiecare), în formă de pahar. Cuptorul se preîncălzește.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Aluat: Glazura se topește conform indicațiilor de pe plic. Din plcantitatea de mac se pune deoparte o linguriță cu vârf, iar restul se toarnă într-un vas de mixare. Se amestecă făină cu praful de copt și se adaugă peste mac. Se adaugă restul de ingrediente și glazura topită. Se amestecă toate laolaltă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi 2 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se distribuie în formele de copt.

3

Aluatul sfărâmicios: Într-un vas de mixare se pun făina cu grăsimea, zahărul, sarea și macul. Se amestecă laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere) la viteză mică până la obținerea unui aluat sfărâmicios. Acesta se repartizează peste aluatul din forme, apoi formele se așază într-o tavă iar tava se introduce la cuptor.

Durată de coacere: despre 25 Minute


Prăjiturile se lasă în forme, pe un grătar de bucătărie să se răcească.