Flag

Pâine integrală cu secară și grâu

25 felii
Medie
20
Această pâine din secară și grâu se prepară rapid și are un gust bun de fiecare dată.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pâinea se poate coace și într-o formă de chec (30 x 11 cm).
Recipe Tips
Pâinea va avea un gust și mai intens de semințe de floarea soarelui daca acestea se prăjesc înainte
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru tava de copt
Hârtie de copt

Ingrediente

Aluatul dospit
300 gfăină integrală de secară
250 gfăină integrală de grâu
1 plicMaia uscată din făină integrală de secară Dr. Oetker
1 plicDrojdie Dr. Oetker (uscată)
1 linguriță rasăzahăr
2 lingurițesare
600 mlapă călduță
50 gsemințe de floarea soarelui
50 gsemințe de dovleac (decojite)
Pentru decor
despre 2 lingurisemințe de floarea soarelui (decojite)
despre 2 lingurisemințe de dovleac (decojite)

Afișare produse

Picture - Maia uscată din făină integrală de secară Dr. Oetker
Picture - Drojdie Dr. Oetker (uscată)

Cum se prepară o pâine cu miez umed din secară și grâu cu diferite semințe?

1

Într-un vas  se amestecă cu grijă ambele tipuri de făină cu drojdia și cu maiaua. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate  cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi 5 minute la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen foarte moale și lipicios. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț până ce își mărește vizibil volumul. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

2

Peste aluat se presară făină apoi se mai frământă o dată folosind mixerul. Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină se modelează aluatul sub forma unei franzele care se așază în tava de copt. Se crestează aluatul în câteva locuri pe o adâncime de circa 1 cm, se unge cu apă, se presară cu semințe iar acestea se apasă pentru a se fixa de aluat. Aluatul se lasă din nou la dospit până ce își mărește vizibil volumul. Apoi se coace in partea de jos a cuptorului.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: despre 15 Minute

3

Se reduce temperatura cuptorului și se continuă coacerea. Pâinea se poate acoperi eventual cu hârtie de copt pentru a nu se înnegri prea tare.

Durată de coacere: despre 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 170 °C


Pâinea se scoate imediat din tavă și se pune pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească.

  • Pâinea se poate coace și într-o formă de chec (30 x 11 cm).
  • Pâinea va avea un gust și mai intens de semințe de floarea soarelui daca acestea se prăjesc înainte