Flag

Pâine naan

8 bucăți
Ușoară
60
Fără drojdie
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Tigaia se șterge cu un șervețel după fiecare pâine coaptă, să nu se ardă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
250 gfăină
1 prafsare
Praf de copt Dr. Oetker (1/2 linguriță)
120 giaurt
2 linguriulei
60 mlapă călduță
Pentru topping
1 lingurăunt
semințe de susan
semințe mac
coriandru măcinat
usturoi
pătrunjel

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker (1/2 linguriță)
1

1

Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă sarea.

2

2

Apoi se adaugă iaurtul, apa și uleiul. Se amestecă cu spiralele de la mixer până se obține un aluat omogen.

3

3

Se unge cu ulei un castron și apoi se pune aluatul obținut. Se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la loc cald 20-30 minute.

4

4

Se împarte aluatul în 7-8 bucăți egale.

5

5

Suprafața de lucru se pudrează cu făină, fiecare bucată de aluat se întinde cu sucitorul până se obțin foi subțiri și rotunjite în formă de lacrimă.

6

6

Aluatul se pune într-o tigaie antiaderentă. 

7

7

Cand bulele de aer s-au format deasupra și aluatul pare uscat, se întoarce pâinea și se coace și pe cealaltă parte.

8

8

Pâinea caldă se unge cu puțin unt aromat pe ambele părți.


Topping – mod de preparare

Se topește untul, apoi se adaugă după preferință condimentele. Se lasă la răcit.

  • Tigaia se șterge cu un șervețel după fiecare pâine coaptă, să nu se ardă.