Flag

Pâine țărănească

20 felii
Medie
230
Această pâine țărănească cu făină de secară și grâu este ușor de copt și are un gust specific pronunțat.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Das Brot kann eingefroren werden.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru tava de copt
Hârtie de copt

Ingrediente

Aluatul de pâine
250 gfăină de grâu tip 1050
250 gfăină de secară tip 1150
1 plicMaia uscată din făină integrală de secară Dr. Oetker
1 plicDrojdie Dr. Oetker (uscată)
1 lingurițăsare
50 gsemințe de in
50 gsemințe de floarea soarelui
400 mlapă (călduță)
Suplimentar
apă
1 gfăină de grâu tip 1050

Afișare produse

Picture - Maia uscată din făină integrală de secară Dr. Oetker
Picture - Drojdie Dr. Oetker (uscată)
1

Prepararea aluatului

Se amestecă cu grijă ambele tipuri de făină cu maiaua și cu drojdia într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă cca 5 minute până  se obține un aluat omogen.  Se lasă aluatul să crească într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul (aprox 50 min ). Se tapetează tava de copt cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină se frământă scurt aluatul apoi i se dă o formă de franzelă rotunjită (cu diametrul de cca 15 cm) care se așază în tava de copt. Se acoperă și se lasă din nou să crească într-un loc călduț până când aluatul își mărește vizibil volumul( 30 min ). Franzela se unge cu puțină apă și se presară cu făină. Se crestează în cruce pe o adâncime de circa 1 cm apoi se coace.

Poziție grătar: în partea de jos


Pâinea se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească. Pâinea poate fi congelată

  • Das Brot kann eingefroren werden.