Flag

Pască

1 bucată
Medie
40
Pasca, desertul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte
Brânza degresată, aroma intensă de coajă de lămâie și dulceața stafidelor se îmbină armonios în acest desert perfect pentru sărbătorile pascale. O reţetă tradiţională, clasică, cu un gust nemaipomenit!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru pască
500 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
150 gzahăr pudră
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 prafsare
2ouă
50 mlulei
250 mllapte călduț
Pentru umplutură pască
500 gbrânză degresată
125 gunt moale
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
4 lingurizahăr pudră
1 lingurăfăină
3ouă
30 - 50 gStafide aurii Dr. Oetker
Adițional
1ou

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
1

Aluatul

Se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasă la crescut, la loc cald, până când își dublează volumul.

2

Se frământă puțin aluatul și se împarte pe jumătate. Prima jumătate se modelează sub formă de bilă, se întinde, formându-se un cerc cu diametrul de 30 cm, se așază pe o tavă unsă cu grăsime și se unge cu ou. Din cea de-a doua jumătate de aluat, o treime se pune deoparte. Partea cea mai mare se întinde sub formă de rulou și se fixează de jur împrejur pe marginea tăvii.

3

Umplutura pentru pască

Pentru umplutură, se amestecă brânza cu untul, zahărul vanilinat, Finesse-ul, zahărul pudră și făina. Se încorporează apoi și ouăle și stafidele. Umplutura se toarnă peste aluat.

4

Coacere

Aluatul rămas se întinde (grosime 5 mm) și se taie fâșii. Fâșiile se așază peste umplutură și apoi se ung cu ou bătut bine în prealabil. Pasca se lasă la crescut, la loc cald, timp de aproximativ 20 minute. Se introduce tava la cuptor, în partea de jos a acestuia.

Durată de coacere: 180 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.