Flag

Plăcintă cu dovleac fără gluten

16 porții
Dificilă
80
Prăjitură delicioasă pentru toamnă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă suprafața tortului devine prea maro înainte ca cele 50 de minute să se încheie, se acoperă prăjitura cu hârtie de copt.    
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru blat
Blender
Bol
Lingură de mixare
Tavă de copt rotundă (cu diametrul de 28 cm)
Frigider
Plită
Tigaie
Sită
Răzătoare
Cuptor

Ingrediente

Pentru blat
70 gsemințe de dovleac
30 gcurmale uscate, fără sâmburi
70 gunt
250 gmigdale măcinate
1ou de mărime medie
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker
Pentru umplutură
400 gdovleac Hokkaido
4 picăturiaromă de portocale (alternativ se poate folosi coaja rasă de la o portocală)
15 gghimbir
400 giaurt grecesc (10% grăsime)
4ouă de mărime medie
90 mlsirop de agave
1 lingurăfăină de porumb

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Blat

Pentru blat, se macină semințele de dovleac și curmalele într-un blender. Se trec într-un bol apoi se adaugă untul (tăiat în bucăți mici), migdalele, oul și praful de copt și se frământă toate laolaltă. Aluatul obținut se întinde uniform în tava de copt apoi se ține în frigider să se răcească aproximativ 20 de minute.    

2

Umplutură

Între timp, se spală dovleacul, se taie în bucăți mici și se fierbe în apă clocotită timp de aproximativ 10 minute. Se scurge apa. Ghimbirul se curăță de coajă și se răzuiește fin. Dovleacul fiert împreună cu aroma de portocale, ghimbirul răzuit, iaurtul, ouăle, siropul de agave și făina de porumb se pasează în blender.

3

Coacere

Se preîncălzește cuptorul (cuptorul cu încălzire și sus și jos: la 150°C, cuptorul cu ventilator: la 125°C). Se întinde amestecul de dovleac peste blat apoi se coace prăjitura în cuptorul pe grătarul din mijloc timp de circa 50 de minute. Se lasă la răcit.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 150 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 125 °C

  • Dacă suprafața tortului devine prea maro înainte ca cele 50 de minute să se încheie, se acoperă prăjitura cu hârtie de copt.