Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă cu dovleac fără gluten

Prăjitură delicioasă pentru toamnă

16 porții

grad de dificultate ridicat 80 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă cu dovleac fără gluten

Pentru blat:

Blender
Bol
Lingură de mixare
Tavă de copt rotundă (cu diametrul de 28 cm)
Frigider
Plită
Tigaie
Sită
Răzătoare
Cuptor
70 g semințe de dovleac
30 g curmale uscate, fără sâmburi
70 g unt
250 g migdale măcinate
1 ou de mărime medie
0,5 plicuri Praf de copt Dr. Oetker

Pentru umplutură:

400 g dovleci Hokkaido
4 picături aromă de portocale (alternativ se poate folosi coaja rasă de la o portocală)
15 g ghimbir
400 g iaurt grecesc (10% grăsime)
4 ouă de mărime medie
90 ml sirop de agave
1 lingură făină de porumb

preparation

Mod de preparare

1

Pentru blat, se macină semințele de dovleac și curmalele într-un blender. Se trec într-un bol apoi se adaugă untul (tăiat în bucăți mici), migdalele, oul și praful de copt și se frământă toate laolaltă. Aluatul obținut se întinde uniform în tava de copt apoi se ține în frigider să se răcească aproximativ 20 de minute.    

2

Între timp, se spală dovleacul, se taie în bucăți mici și se fierbe în apă clocotită timp de aproximativ 10 minute. Se scurge apa. Ghimbirul se curăță de coajă și se răzuiește fin. Dovleacul fiert împreună cu aroma de portocale, ghimbirul răzuit, iaurtul, ouăle, siropul de agave și făina de porumb se pasează în blender.

3

Se preîncălzește cuptorul (cuptorul cu încălzire și sus și jos: la 150°C, cuptorul cu ventilator: la 125°C). Se întinde amestecul de dovleac peste blat apoi se coace prăjitura în cuptorul pe grătarul din mijloc timp de circa 50 de minute. Se lasă la răcit.

Cuptor electric 150 °C

Cuptor cu aer cald 125 °C

recipe.preparation.groove/height central

Durată de coacere: 50 Minute

Informații nutriționale pentru rețeta Plăcintă cu dovleac fără gluten

per.serving per.100g.ml
Energie 239kJ
57kcal
239kJ
57kcal
Grăsimi 0.08g 0.07g
Carbohidrați 12.80g 12.67g
Proteine 0.98g 0.97g

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii