Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă cu mere şi prune

Delicioasă, moale și parfumată

12 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă cu mere şi prune

Pentru aluat:

200 ml lapte
50 g unt sau margarină moale
375 g făină
1 plic Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
1 ou

Pentru cremă:

500 g brânză dulce
1 plic întăritor de brânză
250 ml lapte
2 ouă
1 linguriță Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker

Pentru garnitură:

900 - 1000 g prune
400 g mere
2 linguri dulceață de caise
30 g fulgi de migdale

preparation

Mod de preparare

1

Se cerne făina într-un castron şi se amestecă cu Garantul pentru aluaturi dospite. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (braţele pentru frământat) pentru început la viteză mică, apoi pentru cca. 5 minute la viteză maximă până se obţine un aluat neted. Se întinde aluatul într-o tavă unsă în prealabil cu ulei.

2

Se amestecă brânza, esența de migdale, laptele şi ouăle într-un castron. Se adaugă Întăritorul pentru prăjituri cu brânză şi se amestecă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se întinde crema uniform peste aluat şi se lasă să se odihnească timp de 15 minute.

3

Se spală prunele şi merele şi se lasă la scurs. Se taie prunele în jumătăţi, se scot sâmburii şi se crestează în partea superioară. Se curăţă merele, se scot sâmburii şi se taie felii subţiri pe lăţime. Se aşază merele şi prunele diagonal asemănător cu țiglele unui acoperiş (prunele cu partea interioară în sus) pe cremă.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 30 Minute

4

Se trece dulceaţa de caise printr-o sită. Se întinde pe prăjitura încă fierbinte cu ajutorul unei pensule de bucătărie şi se presară migdale.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii