Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă Stollen

Deliciu clasic

despre 40 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă Stollen

Pentru aluatul dospit:

150 ml lapte
750 g făină
2 cuburi Drojdie proaspătă Dr. Oetker
150 g zahăr
100 g Marțipan Dr. Oetker
despre 2 lingurițe Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
0,5 lingurițe sare
2 ouă
250 g unt moale
100 g portocale confiate
100 g lămâie confiată
250 g fructe de pădure

Adițional:

100 g unt
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Tava de copt se tapetează cu 3 straturi de hârtie de copt (în acest fel plăcinta nu se va arde pe fund). Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluatul dospit: Se pune făina într-un vas înalt, iar în mijloc se formează o adâncitură, în care se adaugă drojdia mărunțită, o linguriță de zahăr și laptele cald. Cele 3 ingrediente (zahărul, laptele și drojdia) se amestecă cu puțină făină folosind o furculiță. Aluatul obținut se lasă cca. 15 minute, în repaus, la temperatura camerei. Marțipanul se rade grosier pe o răzătoare. Restul de zahăr, aroma de vanilie, Finesse-ul, sarea, ouăle și untul se adaugă peste aluatul inițial, apoi se amestecă totul cu mixerul (cu paletele de frământat) la început scurt la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 5 minute până ce se obține un aluat omogen. În aluatul obținut, se încorporează prin frământare, pe o suprafață tapetată cu făină, marțipanul răzuit, lămâile confiate, portocalele confiate și fructele de pădure. Aluatul se acoperă și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț până când își mărește în mod clar, vizibil, volumul.

3

Aluatul se împarte în 2 porții egale. Din fiecare jumătate, se formează câte un rulou, cu o lungime de 30 cm. Cu un sucitor se formează o adâncitură de-a lungul, în mijlocul fiecărui rulou. Se formează apoi cu mâna forma specială de "tunel". Cele 2 bucăți de plăcintă se așază în tava de copt, se acoperă din nou și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț, până când își măresc în mod clar, vizibil volumul. Apoi se introduc în cuptor și se coc pe grătarul din treimea inferioară.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 55 Minute

4

Plăcinta cu hârtia de copt se lasă pe un grătar de bucătărie și se unge cu unt topit, apoi se lasă să se răcească.

5

Decor: Se pudrează cu zahăr pudră și zahăr vanilinat.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii