Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu cocos și vișine

O prăjitură apetisantă sub formă de chec, cu vișine și fulgi de cocos - una dintre rețetele delicioase. Dr Oetker

14 felii

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu cocos și vișine

Aluat:

Formă de chec (11 x 30 cm)
Mixer
50 g Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
350 g vișine
125 g unt topit și răcit
125 g zahăr brun
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 praf sare
3 ouă mărimea M
250 g făină
3 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
160 ml lapte de cocos
3 linguri lichior de cocos

Sirop:

100 g zahăr pudră
2 linguri lichior de cocos
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Fulgii de cocos se rumenesc într-o tigaie teflonată, fără grăsime. Se lasă să se răcească. Vișinele se spală și li se scot sâmburii. Forma de chec se unge și se tapetează cu făină. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul

Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul sau margarina, cu mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, sub amestecare continuă zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se bate până ce se obține o masă legată. Se încorporează pe rând câte un ou în circa jumătate de minut fiecare, la viteză maximă. Făina și praful de copt se amestecă laolaltă apoi se încorporează scurt, la viteză medie. Se încorporează în continuare fulgii de nucă de cocos, laptele de cocos și lichiorul. La sfârșit, se încorporează, cu grijă vișinele. Compoziția de aluat se toarnă n forma de chec și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 20 Minute

3

Checul se scoate și se crestează longitudinal, cca 1 cm în adâncime cu un cuțit cu vârf ascuțit. Apoi se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 45 Minute

4

Siropul

Se amestecă bine lichiorul cu zahărul pudră. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, lichiorul, în așa fel încât siropul să nu devină prea lichid. Jumătate din cantitatea de sirop se trece într-o pungă de congelare. Cealaltă jumătate se colorează cu colorant roșu și se trece în altă pungă de congelare. Se taie pungile de congelare la un colț și cu poșurile astfel formate se stropește siropul peste chec. Se așteaptă ca siropul să se întărească.

5

După coacere, checul se lasă cca 10 minute să se răcească pe un grătar de bucătărie. Apoi se desprinde din forma de copt și se scoate pe un grătar de bucătărie pe care se lasă să se răcească complet.