Flag

Prăjitură cu cocos și vișine

14 felii
Medie
105
O prăjitură apetisantă sub formă de chec, cu vișine și fulgi de cocos - una dintre rețetele delicioase. Dr Oetker
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluat
Formă de chec (11 x 30 cm)
Mixer

Ingrediente

Aluat
50 gFulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
350 gvișine
125 gunt topit și răcit
125 gzahăr brun
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 prafsare
3ouă mărimea M
250 gfăină
3 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
160 mllapte de cocos
3 lingurilichior de cocos
Sirop
100 gzahăr pudră
2 lingurilichior de cocos
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
1

Pregătirea

Fulgii de cocos se rumenesc într-o tigaie teflonată, fără grăsime. Se lasă să se răcească. Vișinele se spală și li se scot sâmburii. Forma de chec se unge și se tapetează cu făină. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul

Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul sau margarina, cu mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, sub amestecare continuă zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se bate până ce se obține o masă legată. Se încorporează pe rând câte un ou în circa jumătate de minut fiecare, la viteză maximă. Făina și praful de copt se amestecă laolaltă apoi se încorporează scurt, la viteză medie. Se încorporează în continuare fulgii de nucă de cocos, laptele de cocos și lichiorul. La sfârșit, se încorporează, cu grijă vișinele. Compoziția de aluat se toarnă n forma de chec și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

Checul se scoate și se crestează longitudinal, cca 1 cm în adâncime cu un cuțit cu vârf ascuțit. Apoi se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

4

Siropul

Se amestecă bine lichiorul cu zahărul pudră. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, lichiorul, în așa fel încât siropul să nu devină prea lichid. Jumătate din cantitatea de sirop se trece într-o pungă de congelare. Cealaltă jumătate se colorează cu colorant roșu și se trece în altă pungă de congelare. Se taie pungile de congelare la un colț și cu poșurile astfel formate se stropește siropul peste chec. Se așteaptă ca siropul să se întărească.

5

După coacere, checul se lasă cca 10 minute să se răcească pe un grătar de bucătărie. Apoi se desprinde din forma de copt și se scoate pe un grătar de bucătărie pe care se lasă să se răcească complet.