Flag

Prăjitură cu lichior de ouă

despre 10 - 15 bucăți
Medie
20
Cu alcool
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Prăjitura cu lichior de ouă poate fi congelată.
Recipe Tips
Prăjitura cu lichior de ouă poate fi coaptă și într-o formă clasică de chec (30 x 11 cm).
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
5ouă
25 gzahăr pudră
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
250 mlulei
250 mllichior de ouă
125 gfăină
125 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
4 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Pentru decorare
2 lingurizahăr pudră

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Se unge forma de copt (Gugelhupf, Ø 22 de cm) și se tapetează cu făină.

2

Pentru aluat, se bat spumă ouăle, zahărul pudră și zahărul vanilinat folosind mixerul cu paletele de batere, la viteza cea mai mare.

3

Se încorporează uleiul și lichiorul de ouă. Se amestecă făina cu amidonul alimentar și cu praful de copt si se încorporează treptat în compoziția de lichior de ouă, folosind mixerul, la viteză mică.

4

Aluatul se toarnă în forma de copt, se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 60 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

5

Prăjitura se lasă la răcit circa 10 minute în formă , apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie.

6

Prăjitura cu lichior de ouă se pudrează cu zahăr pudră.

  • Prăjitura cu lichior de ouă poate fi congelată.
  • Prăjitura cu lichior de ouă poate fi coaptă și într-o formă clasică de chec (30 x 11 cm).