Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu prune și aluat sfărâmicios crocant

O prăjitură zemoasă cu prune, cu un strat de aluat sfărâmicios crocant

16 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu prune și aluat sfărâmicios crocant

Pregătirea:

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
20 g unt moale pentru a unge tava
370 g prune proaspete, fără sâmburi și scurse de zeamă

Aluatul sfărâmicios:

70 g unt moale
60 g zahăr
100 g făină
100 g alune mărunțite

Aluatul:

100 g unt moale
75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
2 ouă
75 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
50 g migdale feliate

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se scot sâmburii prunelor și apoi se taie jumătăți.
Se lasă prunele la scurs pe o sită. Baza formei de copt se unge cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: în partea de jos

2

Aluatul sfărâmicios

Se pune untul într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, făina, alunele mărunțite și se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere) la viteză mică până ce se obține un aluat sfărâmicios.

3

Aluatul

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și sarea amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt la viteză medie. Aluatul obținut se întinde în forma de copt iar deasupra se distribuie prunele. Peste prune se împrăștie aluatul sfărâmicios. Se introduce forma în cuptor și se coace pentru 40 de minute.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: în partea de sus

4

Forma cu prăjitură se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Se desprinde prăjitura de pe baza formei de copt cu un  cuțit mai mare sau cu o paletă de tort și se așază pe un platou de tort.

Prăjitura poate fi congelată
Puteți prepara prăjitura, în funcție de anotimp și cu 400 g prune din compot

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii