Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură din blat pufos

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură din blat pufos

Pentru aluatul pufos:

3 ouă
4 linguri apă fierbinte
120 g zahăr
1 priză sare
100 g făină
50 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
1 linguriță coajă rasă de lamâie

Pentru cremă:

600 ml frișcă
2 plicuri praf de cremă Mousse à la Vanille

Pentru stratul de acoperire:

200 g jeleu de coacăze roșii
100 g migdale curățate de coajă, prăjite și mărunțite

preparation

Mod de preparare

1

Pentru blat, se bat spumă ouăle cu apa, folosind mixerul la viteză mare, circa 1 minut. Se adaugă, prin presărare lentă (circa 1 minut), zahărul și sarea, apoi se continuă mixarea încă 2 minute.

2

Făina se amestecă cu praful de copt și cu amidonul alimentar, apoi jumătate din cantitate se presară și se încorporează cu spuma de ouă , folosind mixerul, la viteză mică. Restul de amestec se amestecă cu de coaja rasă de lămâie și se încorporează în același mod.

3

Se tapetează cu hârtie de copt tava (unsă, 30 x 40 cm), astfel încât pe latura deschisă a tăvii să rămână mai multă hârtie, pentru a forma o margine. Compoziția de blat se întinde în tavă.Tava se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: 15 Minute

4

Foaia de blat se răstoarnă pe un blat tapetat cu hârtie de copt, apoi hârtia de copt folosită în timpul coacerii se desprinde și se îndepărtează cu grijă. Blatul se lasă să se răcească, se taie perpendicular în două jumătăți, iar jumătățile astfel tăiate se întorc cu susul în jos.

5

Pentru cremă, se amestecă uşor cu mixerul, la viteză mică, frișca și praful de cremă. Apoi se bat timp de 3 minute, la viteză mare.

6

Pentru stratul de acoperire, se încălzește jeleul amestecând continuu. Ambele jumătăți de blat se ung cu jeleu, iar peste acest strat se presară migdalele. Crema se întinde peste jumătate de blat și se acoperă cu cealaltă jumătate de blat. Prăjitura se lasă circa 1 oră la rece, apoi se porţionează.

Ideală pentru musafiri

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii