Flag

Prăjituri cu fructe și jeleu de Crăciun

8 porții
Ușoară
70
Deliciu de Crăciun, direct din Australia
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
375 gzmeură (proaspătă sau congelată)
2 lingurizahăr pudră
500 mlsuc de mere
1 batonPăstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
1 plicGelatină Dr. Oetker
1albuș
55 gzahăr pudră extra
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
250 gzmeură (proaspătă sau congelată)
1 pachetOrnamente din ciocolată Dr. Oetker
600 mlsmântână pentru frișcă

Afișare produse

Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Ornamente din ciocolată Dr. Oetker
1

Se pun zmeura, zahărul și 375 ml de suc de mere într-o oală la foc mediu. Se fierbe amestecând din când în când, 5 minute sau până când zmeura s-a înmuiat. Se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Se pasează într-o pasatrice apoi se strecoară printr-o sită fină. Semințele se aruncă.

2

Se încălzește sucul rămas cu 1 linguriță de pastă de vanilie, într-o oală la foc mediu. Se ia oala de pe foc. Se presară gelatina și se lasă circa 1 minut ca să se înmoaie. Amestecați cu o furculiță până ce gelatina se dispersează complet. Se lasă în repaus 10 minute. Se încorporează amestecul de zmeură strecurat apoi se repartizează în 8 vase de desert (de mărime circa 375 ml fiecare). Se lasă în frigider pentru 4 ore ca să se închege.

3

Între timp se preîncălzește cuptorul. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare de copt. Folosind mixerul electric se bat albușurile spumă tare (până ce se formează mici vârfuri). Treptat se adaugă zahărul extra, câte o lingură o dată, bătând bine după fiecare lingură adăugată până ce se obține o spumă tare și lucioasă. Se pregătește un poș cu orificiu stelat iar cu un bețișor de frigărui înmuiat în colorant roșu se trasează dâre în interiorul poșului. Apoi poșul se umple cu spuma de ouă (compoziția de mereng).

4

Se formează cocoloașe de mereng de 2 cm la ceva distanță unele față de altele, în tava de copt. Se coc circa 30 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă merengul în cuptor cu ușa întredeschisă ca să se răcească complet.

5

Se bate spumă tare smântâna de frișcă. Se încorporează vanilia rămasă. Se repartizează jumătate din cantitatea de mereng și de zmeură de calitate extra în vasele de desert, se acoperă cu frișcă apoi se repartizează restul de mereng și zmeură. Presărați perle de ciocolată.