Prăjituri cu fructe și jeleu de Crăciun

Deliciu de Crăciun, direct din Australia

8 porții

grad de dificultate redus 70 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjituri cu fructe și jeleu de Crăciun

Ingrediente:

375 g zmeură (proaspătă sau congelată)
2 linguri zahăr pudră
500 ml suc de mere
1 baton Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
1 plic Gelatină Dr. Oetker
1 albuș
55 g zahăr pudră extra
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
250 g zmeură (proaspătă sau congelată)
pachet Ornamente din ciocolată Dr. Oetker
600 ml smântână pentru frișcă

preparation

Mod de preparare

1

Se pun zmeura, zahărul și 375 ml de suc de mere într-o oală la foc mediu. Se fierbe amestecând din când în când, 5 minute sau până când zmeura s-a înmuiat. Se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Se pasează într-o pasatrice apoi se strecoară printr-o sită fină. Semințele se aruncă.

2

Se încălzește sucul rămas cu 1 linguriță de pastă de vanilie, într-o oală la foc mediu. Se ia oala de pe foc. Se presară gelatina și se lasă circa 1 minut ca să se înmoaie. Amestecați cu o furculiță până ce gelatina se dispersează complet. Se lasă în repaus 10 minute. Se încorporează amestecul de zmeură strecurat apoi se repartizează în 8 vase de desert (de mărime circa 375 ml fiecare). Se lasă în frigider pentru 4 ore ca să se închege.

3

Între timp se preîncălzește cuptorul. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare de copt. Folosind mixerul electric se bat albușurile spumă tare (până ce se formează mici vârfuri). Treptat se adaugă zahărul extra, câte o lingură o dată, bătând bine după fiecare lingură adăugată până ce se obține o spumă tare și lucioasă. Se pregătește un poș cu orificiu stelat iar cu un bețișor de frigărui înmuiat în colorant roșu se trasează dâre în interiorul poșului. Apoi poșul se umple cu spuma de ouă (compoziția de mereng).

4

Se formează cocoloașe de mereng de 2 cm la ceva distanță unele față de altele, în tava de copt. Se coc circa 30 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă merengul în cuptor cu ușa întredeschisă ca să se răcească complet.

5

Se bate spumă tare smântâna de frișcă. Se încorporează vanilia rămasă. Se repartizează jumătate din cantitatea de mereng și de zmeură de calitate extra în vasele de desert, se acoperă cu frișcă apoi se repartizează restul de mereng și zmeură. Presărați perle de ciocolată.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu