Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort caucazian

Un desert răcoritor, nu prea dulce

1 bucată

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort caucazian

Pentru aluat:

4 ouă
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 g făină
10 g Cacao Dr. Oetker
2 linguri ulei
2 lingurițe Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker

Pentru decorare:

5 felii ananas (doar fructe din compot)
5 - 10 felii căpșuni
300 g fructe de pădure

Pentru stratul de acoperire:

2 plicuri Gelatină Dr. Oetker
suc de lămâie
500 g iaurt
100 g zahăr pudră
2 plicuri Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
500 ml smântână dulce (32% grăsime)

Pentru glazurare:

0,5 plicuri Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă făina cu cacao, se încorporează în spumă de ouă și se amestecă ușor cu uleiul și esența de portocale. Compoziţia se toarnă într-o formă cu inel detașabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 20 Minute

2

Pentru stratul de acoperire se aşază inelul formei pe celofan. Se aşază ananasul şi căpşunele şi se adaugă fructele de pădure.

3

Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte cu sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se adaugă gelatina. Se bate smântâna şi se amestecă uşor în compoziția de mai sus. Se toarnă cu grijă compoziţia peste fructe şi se întinde uniform. Blatul răcit se însiropează cu compot de ananas și se pune peste compoziția de mai sus. Se acoperă cu partea de jos a formei şi se dă la rece timp de 3 ore.

4

Se întoarce tortul cu grijă. Se îndepărtează uşor celofanul şi marginea formei. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa tortului. Se dă la rece până la servire.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii