Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort Curcubeu

Un tort care va atrage toate privirile

despre 14 porții

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Curcubeu

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru aluat:

250 g unt moale
380 g zahăr
1 praf sare
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
4 ouă
280 g făină
4 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
75 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
250 ml lapte de cocos
100 g migdale măcinate
coloranți alimentari

Pentru cremă:

150 ml lapte de cocos
1 plic Gelatină albă Dr. Oetker
150 g unt moale
150 g zahăr pudră

Pentru glazurare:

ornamente din zahăr multicolore
pachet fondant alb laminat

preparation

Mod de preparare

1

Pregătire: Se tapetează fundul formei de copt cu hârtie de copt iar marginile se ung cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat: Într-un vas de mixare se spumează untul folosind mixerul. Se adaugă treptat zahărul și se continuă amestecarea, până ce se obține o masă omogeană. Se încorporează sarea și Finesse-ul, apoi ouăle, la viteză mare, unul câte unul, la o jumătate de minut fiecare. Se amestecă făina, praful de copt și amidonul din grâu și se încorporează totul în compoziție. Se adaugă și se încorporează apoi laptele de cocos iar la final migdalele. Aluatul se împarte în 4 porții. Fiecare sfert se colorează cu o altă culoare. Se toarnă în forma de copt mai întâi aluatul roșu, apoi deasupra aluatul galben. Se nivelează apoi cu o furculiță în mișcare de rotație se formează mici spirale în straturile de aluat, obținându-se un aspect marmorat. Se introduce forma la cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 30 Minute

3

Blatul se scoate și se lasă să se răcească. Forma de copt se curăță, se tapetează fundul cu hârtie de copt iar marginile se ung cu grăsime. Se distribuie aluatul verde iar deasupra cel albastru. Pentru obținerea aspectului marmorat se procedează ca mai sus. Se introduce forma la cuptor și se coace.

4

Crema: Se amestecă laptele de cocos și gelatina cu un tel de mână. Se lasă la temperatura camerei, în repaus cca 10 minute pentru a se întări puțin. Untul se spumează, folosind mixerul. Se încorporează treptat zahărul pudră apoi puțin câte puțin amestecul de gelatină cu lapte de cocos. Se păstrează cca 4 linguri din cremă pentru decor. Crema pentru decor se colorează în verde și se toarnă într-un poș cu orificiu stelat. Blatul roșu-galben se pune pe un platou și se acoperă cu jumătate din crema preparată. Se așează blatul verde-albastru, se apasă ușor și se acoperă cu restul de cremă, îmbrăcând subțire și părțile laterale.

5

Glazura: Fondantul laminat se desface și se așază peste tort. Se decorează cu crema verde, formând mici buchete iar deasupra se presară ornamente de zahăr.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii