
Ungeți forma cu ulei vegetal. Preîncălziți cuptorul la temperatura indicată.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Tăiați jumătate din ciocolată cu un cuțit, în bucăți mari.
Puneți făina, praful de copt, cacaua și zahărul pudră într-un bol adânc. Radeți jumătate din coaja de portocală deasupra și stoarceți sucul de la o jumătate de portocală. Adăugați uleiul vegetal, apa și zahărul vanilat, apoi amestecați cu un tel manual timp de 2 minute. La final, adăugați ciocolata mărunțită și nucile, apoi amestecați cu o spatulă sau o lingură. Turnați aluatul în formă și coaceți.
Durată de fierbere: despre 25 - 30 Minute
Scoateți din cuptor. După 10-15 minute, scoateți din formă și lăsați să se răcească.
Topiți restul de ciocolată folosind metoda bain-marie și turnați-o într-un cornet făcut din hârtie de copt. Tăiați vârful cu o foarfecă și formați dungi peste prăjitură.
Tăiați în felii, decorați după dorință cu nuci și serviți.
Rețete asemănătoare

Prăjituri

Prăjituri

Prăjituri