Flag

Tort de cheesecake cu ciocolată albă și lămâie

10 felii
Medie
100
Impresionează-ți musafirii cu acest tort de cheesecake spectaculos !
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru un gust alternativ, puteți folosi ciocolată cu lapte și să înlocuiți esența de lămâie cu esența de vanilie de Madagascar. Colorarea marmorată a ciocolatei funcționează cel mai bine cu ciocolata albă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru tort
100 gciocolată albă
150 gfăină
1 plicPraf de copt Dr. Oetker (10 g)
75 gmigdale curățate de coajă și mărunțite
65 gzahăr
2 lingurițeEsență naturală de vanilie Madagascar
75 gunt sărat
100 mllapte integral
2ouă medii (bătute)
Pentru decor
375 gciocolată albă
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
250 gcremă de brânză
125 mlsmântână pentru frișcă
2 lingurițeEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (10 ml)

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker (10 g)
Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (10 ml)

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 170°C (150°C la cel cu ventilație sau treapta 3 la cel cu gaz). Mai întâi ne vom ocupa de starturile de tort. Ungeți cu unt două forme de tort rotunde de 15cm cu fund detașabil. Rupeți ciocolata într-un bol rezistent la căldură și puneți deasupra unei cratițe cu apă fierbinte până se topește. Când se topește în întregime luați de pe foc, amestecați și lăsați deoparte. 

2

Între timp, cerneți făina și praful de copt într-un bol și adăugați migdalele, zahărul și esența de vanilie. Faceți o gaură în mijlocul amestecului și adăugați treptat ouăle, untul topit și laptele până ce compoziția se leagă. Apoi, adăugați ciocolata albă topită și amestecați bine până se omogenizează.

3

Împărțiți amestecul în cele două forme de copt pregătite, uniformizați partea superioară și coaceți pentru 30 de minute, până când crește puțin, este ferm la atingere și capătă o culoarea de auriu-deschis. Lăsați să se răcească 5 minute apoi transferați pe un suport metalic pentru a se răci complet.

4

Pentru decor, tapetați una din formele de copt cu un strat dublu de folie de plastic, astfel încât să se suprapună pe margini. Tăiați partea bombată de pe cele două blaturi, astfel încât să obțineți două blaturi drepte, nivelate și împingeți apoi unul din cele două blaturi în formă, la bază, și lăsați deoparte. Topiți ciocolata albă ca în pasul de mai sus.

5

Puneți pe un tocător întins o foaie de copt iar apoi turnați cu lingura 45ml (3 linguri) de ciocolată albă topită, în centru. Turnați și câteva picături de colorant alimentar galben și întindeți cu grijă cu ajutorul unui cuțit, astfel încât să formați un dreptunghi de aproximativ 20 x 12cm de culoare galben-marmorat. Loviți ușor tocătorul de spațiul de lucru pentru a se așeza ciocolata.

6

Puneți crema de brânză într-un bol, adăugați smântâna și esența de lămâie și amestecați bine până ce se omogenizează compoziția. Adăugați restul de ciocolată topită și amestecați bine. 

7

Întindeți două treimi din amestec peste blatul din formă și loviți ușor forma de copt de suprafața de lucru pentru a vă asigura că amestecul se întinde bine pe întreg blatul. Cu grijă, așezați celălalt blat deasupra și apăsați ușor, astfel încât să vă asigurați că toate straturile sunt bine lipite unul de altul. Puneți restul de amestec de brânză deasupra tortului și întindeți pe toata suprafața, până în margini. Lăsați la rece pentru cel puțin 2 ore. 

8

La servire, scoateți cu grijă tortul din formă folosindu-vă de folia de plastic, după care îndepărtați folia de plastic și transferați tortul pe o farfurie întinsă. Dacă doriți, puteți nivela marginea stratului din mijloc cu ajutorul unui cuțit. Rupeți în bucăți de diferite dimensiuni ciocolata marmorată și așezați bucățile pe tort, la unghiuri verticale. Tortul tău cheesecake e gata de a fi savurat! 

  • Pentru un gust alternativ, puteți folosi ciocolată cu lapte și să înlocuiți esența de lămâie cu esența de vanilie de Madagascar. Colorarea marmorată a ciocolatei funcționează cel mai bine cu ciocolata albă.