Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort de ciocolată

Moale, cu cremă fină și cu aromă intensă de ciocolată

1 bucată

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort de ciocolată

Pentru aluat:

200 g unt moale
150 g zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
5 gălbenușuri
170 g făină
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
0,5 plicuri Praf de copt Dr. Oetker
100 g ciocolată răzuită
100 g nuci măcinate
5 albușuri
50 g zahăr

Pentru cremă:

500 ml frișcă vegetală
2 plicuri Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
250 g afine
1 linguriță Esență de rom 38 ml Dr. Oetker

Pentru decorare:

Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se amestecă cu spuma de unt şi se adaugă ciocolata şi nucile. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.

2

Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 24 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: 45 Minute

3

Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie.

4

Se bate frișca și se amestecă cu zahărul Bourbon și afinele. Se adaugă 2/3 din firimituri şi esența de rom și se amestecă încet. Crema se aranjează sub forma unei cupole. Restul de firimituri se presară deasupra împreună cu zahărul pudră. Se dă la rece până la servire.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii