Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort festiv cu nuci

Tort absolut delicios și deosebit, perfect pentru orice ocazie festivă

1 bucată

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort festiv cu nuci

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru aluat:

4 ouă
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
120 g făină
1 plic Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
130 g alune mărunțite
50 g ciocolată menaj rasă

Pentru umplutură:

500 ml frișcă
3 lingurițe zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 ml lichior cremă de whisky
1 plic Gelatină albă Dr. Oetker
100 ml apă călduță

preparation

Mod de preparare

1

Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu alunele și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.

2

Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 40 Minute

3

Pentru cremă se bate frișca cu zahărul și cu zahărul vanilinat folosind mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi se încorporează în cremă.

4

Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și se ține la rece timp de 3 ore.

5

Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din cantitatea de glazură se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate se confecționează forme decorative cu care se decorează tortul. Formele decorative se obțin prin turnarea glazurii în formele speciale decor așezate pe o folie. După întărirea glazurii, formele decorative sunt gata de utilizare.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii