Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu alunele și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.
Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.
Durată de coacere: despre 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Pentru cremă se bate frișca cu zahărul și cu zahărul vanilinat folosind mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi se încorporează în cremă.
Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și se ține la rece timp de 3 ore.
Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din cantitatea de glazură se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate se confecționează forme decorative cu care se decorează tortul. Formele decorative se obțin prin turnarea glazurii în formele speciale decor așezate pe o folie. După întărirea glazurii, formele decorative sunt gata de utilizare.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Preparare:40 Medie1 bucată