Tort Paula

Special pentru fanii Paulei

despre 14 bucăți

grad de dificultate ridicat 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Paula

Pentru aluat:

130 g unt
40 g zahăr pudră
1 praf sare
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 plicuri Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
6 gălbenușuri
6 albușuri
80 g zahăr
100 g făină
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker

Pentru umplutura de budincă de vanilie și căpșuni:

250 ml frișcă lichidă
3 linguri zahăr
0,5 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
50 g căpșuni

Pentru umplutura de budincă de ciocolată și căpșuni:

250 ml frișcă lichidă
4 linguri zahăr
0,5 plicuri Original Pudding cu gust de ciocolată Dr. Oetker
50 g căpșuni

Pentru ungere:

150 g unt moale
80 g zahăr pudră

Pentru decorare:

300 g Marțipan Dr. Oetker
300 g zahăr pudră
coloranți alimentari
despre 1 linguriță Cacao Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat se spumează untul împreună cu zahărul pudră, sarea, zahărul vanilinat și esența, folosind mixerul, paletele de batere. Se încorporează, pe rând, gălbenușurile. Albușurile se bat spumă, se adaugă și se amestecă zahărul iar compoziția rezultată se încorporează în aluat. Făina se amestecă Făina se amestecă cu conținutul plicului de budincă, amestecul se cerne și se încorporează peste aluat, folosind mixerul, paletele de batere.

2

Aluatul se toarnă într-o formă de copt rotundă, cu inel detașabil (Ø 26 cm), tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Se nivelează, se introduce în cuptorul preîncălzit, pe grătarul din partea inferioară și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 40 Minute

3

Blatul răcit se taie longitudinal de două ori, obținându-se astfel trei foi de blat. Partea de jos se așază înapoi în forma de copt cu inel detașabil.

4

Umplutura de budincă de vanilie și căpșuni: Frișca lichidă se amestecă cu zahărul și cu praful de budincă și amestecând continuu se fierbe un minut. Budinca astfel obținută se întinde peste prima foaie de blat așezată pe fundul formei de copt. Se mărunțesc și presară căpșunile și se acoperă cu foaia de blat din mijloc.

5

Umplutura de budincă de vanilie și căpșuni: Frișca lichidă se amestecă cu zahărul și cu praful de budincă și amestecând continuu se fierbe un minut. Budinca astfel obținută se întinde peste prima foaie de blat așezată pe fundul formei de copt. Se mărunțesc și presară căpșunile și se acoperă cu foaia de blat din mijloc.

6

Pentru ungere: Untul și zahărul pudră se spumează iar apoi cu această compoziție se unge tortul. Se păstrează circa 45 de minute la rece.

7

Pentru decorare: Marțipanul și zahărul pudră se frământă manual pe un blat. Două treimi din cantitatea de marțipan se colorează în galben (intensitatea culorii se alege după dorință) și se întinde într-o foaie groasă de circa 1 cm. 100 de g de marțipan alb se colorează cu cacao și se taie în bucăți mici care apoi se lipesc peste marțipanul galben. Foaia de marțipan cu pete astfel obținută se întinde până ce grosimea ajunge la cca 3 mm. În acest fel petele maro de marțipan se întrepătrund cu foaia galbenă de marțipan. Totul se acoperă cu această foaie de marțipan.

8

Restul de marțipan se împarte în mai multe porții care se colorează în roșu, gri, roz sau negru. Din ele se formează „ochelarii", „gurița" și „limba" Paulei cu care se decorează tortul.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu