Tort Praline Delight

O încântare dulce pe gustul oricui

12 felii

grad de dificultate redus 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Praline Delight

Pentru blat:

2 plicuri Mix pentru ceva dulce/Pandișpan Dr. Oetker
10 ouă
60 ml apă

Pentru crema praline de nuci și caramel:

100 g zahăr
50 ml apă (3 linguri)
1 linguriță zeamă de lămâie
35 g unt (cam o lingură cu vârf)
4 linguri smântână pentru frișcă
100 g nuci (nuci coapte şi mărunţite)

Pentru crema de unt:

200 g unt la temperatura camerei
200 g ciocolată albă
200 g Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker (cu aromă de vanilie)
1 linguriță Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
4 linguri lapte rece (de la frigider)

Pentru decor:

1 plic Mix pentru bezele Dr. Oetker
Fluturași dulci Dr. Oetker
Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, întâi la viteză mică până se încorporează, apoi la viteză mare timp de 5 minute. Se împarte amestecul obținut în părți egale, în funcţie de câte blaturi doriți să obţineți (3x20 cm sau 2x26cm).

2

Se amestecă zahărul, apa și zeama de lămâie și se pun într-un vas la foc mediu, amestecând până zahărul se topește. Din acel moment, fierbem aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, sau până ce amestecul capătă o culoare arămie. Când siropul a ajuns la culoarea aramie, adăugăm untul, luăm de pe foc pentru a amesteca, iar după ce se omogenizează, adăugăm și cele 4 linguri de smântână pentru frișcă. Mai fierbem aproximativ un minut, amestecând constant, apoi îl lăsăm să se răcească puţin. 

3

Când amestecul este călduț, îl turnăm peste nucile mărunțite, apoi ungem blaturile de tort cu un strat din crema pralinată obținută (exceptând blatul care va fi deasupra).

4

Tăiem ciocolata mărunt, o topim pe bain-marie, apoi o lăsam la răcit. 

5

Între timp, mixăm untul un minut, până se deschide la culoare, apoi începem să adăugăm zahărul pudră, câte o lingură pe rând. După ce am terminat de omogenizat zahărul, mixăm la viteză mare 5 minute. Adaugăm laptele, câte o lingură pe rând. Când ciocolata topită a ajuns la temperatura camerei (pentru a nu topi untul din cremă), o adaugăm peste crema de unt și mixăm, crescând treptat viteza. Adaugăm și esența de rom, apoi trecem la montarea tortului.

6

Decorăm tortul folosind Fluturași dulci, Biluțe dulci şi bezele făcute cu ajutorul Mixului pentru bezele.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu