Flag

Brioșe de Ziua Mamei

12 bucăți
Medie
60
Aceste brioșe delicioase cu cremă de smântână sunt o idee strălucită pentru Ziua Mamei
Sărbătoriți Ziua Mamei cu aceste brioșe speciale, perfecte pentru a-i arăta mamei cât de mult o prețuiți. Glazura cu gust de ciocolată și ornamentele pentru prăjituri adaugă o notă rafinată, oferind un spectacol vizual impresionant şi emoţionant.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Brioșele se pot decora și cu cubulețe de ciocolată mărunt tăiate sau razuite.
Recipe Tips
Brioșele se pot prepara și cu o zi în avans pentru că pot fi congelate, însă fără topping.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru forma de copt brioșe cu 12 bucăți
forme de brioșe din hârtie, cu diametrul de 5 cm

Ingrediente

Pentru aluat
3ouă de mărime medie
80 mlulei de floarea soarelui
200 mlzară
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
325 gfăină din grâu
2 lingurițePraf de copt cu Șofran Dr. Oetker
1 lingurițăBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
12 buc.batoane de ciocolată cu iaurt
Pentru glazura decor
100 gDecor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker
Ornamente pentru prăjituri Mix pentru Prințese Dr. Oetker
Pentru toping brioșe de Ziua Mamei
400 gsmântână dulce pentru frișcă, rece
1 pliccremă de brânză gust de lămâie Dr. Oetker
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
125 mlzară

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Picture - Decor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker
Picture - Ornamente pentru prăjituri Mix pentru Prințese Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se așază formele de brioșe din hârtie în locașurile din forma de copt brioșe. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Prepararea aluatului

Într-un vas de mixare se pun ouăle, uleiul, zara, zahărul, zahărul vanilinat și coaja rasă de lămâie și se amestecă cu grijă laolaltă folosind un tel. Se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, apoi se adaugă peste compoziția anterior preparată și se amestecă scurt până la omogenizare. Compoziția de aluat astfel obținută se repartizează în formele de brioșă cu ajutorul a 2 linguri. Se așază câte un cubuleț de ciocolată pe aluatul din fiecare formă și se apasă ușor. Se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de sus

Durată de coacere: 25 Minute


După coacere, brioșele se mai lasă încă 10 minute în forme apoi, împreună cu formele din hârtie, se scot și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

3

Glazura decor

Picture - Brioșe de Ziua Mamei 1

Glazura se topește pe baie de apă la foc mic. Se taie pliculețul la un colț și pe o hârtie de copt se șprițează diferite forme,  litere ca de exemplu mama, mami, dragoste sau inimioare de diferite mărimi. Înainte ca glazura să facă priză, se presară cu mixul de decor. Decorurile din glazură astfel pregătite se lasă să se usuce complet.

4

Prepararea toppingului

Smântâna cu crema de brânză și cu zahărul vanilinat se bat spumă tare. La sfârșit se încorporează zara. Compoziția se trece într-un poș cu un orificiu mare stelat și se șprițează peste brioșe. Până la servire se păstrează la rece.

5

Decorarea brioșelor de Ziua Mamei

Înainte de servire, brioșele se ornează cu literele și figurinele din glazură anterior preparate.

  • Brioșele se pot decora și cu cubulețe de ciocolată mărunt tăiate sau razuite.
  • Brioșele se pot prepara și cu o zi în avans pentru că pot fi congelate, însă fără topping.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.